Man får smida medan järnet är varmt

Oftast består makens och mina helgnöjen med att åka till tippen. Det finns få saker som får mig så nöjd som när man kan rensa och göra sig av med saker.

Ja, det ska väl vara en ren diskbänk, det slår nog allt!

Eftersom vi har en del av företaget i källaren så har vi alltid shitloads med kartonger som ska slängas och i helgen var det dags för en ny vända. En av fördelarna med vår återvinningscentral är att den ligger en spottloska från Plantagen. Kommer strax till det.

I vårt hushåll har vi samma ekonomi. Jag blir så förvirrad när folk säger ”delad”. Menas det att man delar på alla stålar, eller att man har sin egna ekonomi? Hur som, vi har samma plånbok. Nackdelen är att han hyfsat ofta vill lägga sig i vad jag handlar. I alla fall när börsen och aktierna inte har gått bra. Eller den 30:e då han betalar alla räkningar och brukar vara på skitdåligt humör. Men, jag gör som jag vill ändå. Dock har jag ett litet problem med honom som, trots alla år tillsammans inte försvinner.

Han tycker att inköp till hemmet är jätteonödigt. Alltså; vill jag ha nya gardiner i matsalen så  ”varför då, det är väl inget fel på de vi har?!”.  Jag köpte en potatispress härom dagen och han ba: ”men varför, det är väl bara onödigt, hur ofta äter vi mos?” Men, om Apple kommer ut med nån ny pryl, eller om det kommer än ÄNNU större tv på marknaden, well, då är det i n g a som helst problem!

Tillbaka till igår. På vägen till tippen säger jag att vi nog måste sladda förbi Plantagen och köpa en stor kruka till en av växterna som snart växer igenom taket. Jag har totalt svarta fingrar när det kommer till trädgården men alla växter inomhus växer så in i baljan. Maken suckar en smula och muttrar ”ännu en pryl” men samtidigt vet jag att just gröna växter är något han verkligen gillar och han är mån om att de ska trivas.

Vi kliver in på Plantagen. Knallar in till krukavdelningen och jag börjar leta efter en stor men inte svindyr kruka. Vad händer då?

Maken står en bit ifrån mig och ropar att jag ska komma. ”Den här då?” Jag nickar gillande medan jag går fram till honom. Och får syn på skylten på baksidan. 

Tvåtusen spänn för en krukjävel? Och som inte det räckte: det tillhörande fatet kostade 399 pickadoller. Jag tittar på honom eftersom jag tror att han skämtar. Men icke, han är gravallvarlig och jag hämtar vagnen fort som satan innan han ångrar sig och går till plastkrukehyllorna.

Mycket nöjd … och jävligt förvånad åker jag därifrån. 

När jag köpte den här växten, vad det nu är för nåt, så var den inte mer än 50 cm hög. Fattar inte vad det är i det här huset som gör att alla växer ur sina krukor!

Eftersom vädret var fantastiskt igår passade jag på att plantera om ett gäng växter. De växer som sagt och många behövde större krukor.

Måste fråga er som kan trädgårdsväxter: jag tyckte den här var så fin så jag planterade om den och tog in den i stället. Det kommer ändå snö snart och då kolar den ju vippen.

Har ingen aning om vad det är för nåt men vet ni och vet ni om den kommer kunna överleva inomhus?

10
94

Inlägget innehåller annonslänkar

Höstljus

Jag har beställt hem en massa ljus från vårt stora lager och fortsätter att hålla låga priser på dom. 

Det är kalasbra kvalitet och brinner jämnt då det är två vekar. Ni är många som brukar köpa dessa så ni som ännu ej testat, gör’t! HÄR hittar ni dom.

4
44

Hjärntrötthet

Jag fick ju Borrelia förra sommaren och efter det har jag blivit extremt hjärntrött när jag är bland folk. Går jag på ett större event så tar det ett par dagar innan jag är fit for fight igen. Sjukt konstigt.

Eller ja, jag har hela tiden kopplat det till Borrelian men om jag tänker på hur det t ex har varit efter varje Formex-mässa (inköpsmässa för butiksägare som vi ställde ut på två gånger om året under många, många år … för att dagen efter åka till Norge på motsvarande mässa.) så inser jag att jag har ”lidit” av det här så länge jag kan minnas men att Borrelian gjort det lite värre. 

Jag vet att jag kan vara jäkligt snygg mellan varven men efter en kväll på event så är jag ett ras deluxe.

Trött som fasen drog jag iväg till äldsta dottern i Uppsala i fredags, dagen efter Moulin Rouge-premiären. 20-åringen passade också på att cykla över. 

Medan hon satt och pluggade (hon läser ju till jurist) … 

… och äldsta satt i tråkiga men viktiga jobbmöten via teams… 

… så låg jag på soffan med Ragnar, äldstas hund. 

Två minuter senare såg det ut så här. Jag orkade inte hålla ögonen öppna och känslan av trygghet med båda döttrarna i närheten gjorde att jag stensomnade.

Den här veckan har varit en smula påfrestande när det kommer till pressmöten och event men de pressmöten jag väljer att gå på har med hudvård att göra och är så vansinnigt intressanta och roliga, så aldrig att jag missar det. Hösten är högsäsong för många släpp inom skönhetsbranschen så det här är den roligaste tiden på året.

Jag hann förbi Madelfart/Pure Madeleine också. I över ett år så har jag suktat på ett par cowboystövlar som hon säljer och när det här poppade upp på Instagram så bestämde jag mig för att göra slag i saken.

Hon har en jättefin liten butik på Östermalm och jag brukar ta mig dit nån gång per år.

Nu råkar det vara superinne med cowboyboots men jag har aldrig brytt mig om vad som är inne eller ute och dessa har jag suktat efter så himla länge. Handsydda och supermjuka. Älskar också att de är rosa! Dessa kommer jag ha i måååånga år och skiter fullständigt i om andra tycker att det är opassande för en gammal kärring!

7
125