När man önskar livet ur somliga

Blev så jävla förbannad när den här newsflashen dök upp i morse. En jävla kriminell snorunge, välkänd gängmedlem som påverkad kör ihjäl ett barn. Hoppas att han blir våldtagen och ihjälslagen i fängelset.

Jaaaaa, jag vet, man får inte önska/säga sånt högt men vad fan. NÄR ska den här skiten med unga kriminella få ett slut? VARFÖR kan vi inte lägga in resurser tidigt för barn där det finns en risk för att det ska gå snett? VARFÖR kan vi inte hjälpa och stödja föräldrar hela vägen? Jag har en kompis som jobbat som förskollärare i många, många år och hon säger att hon utan problem tidigt kan konstatera om ett barn kommer bli ett problem för samhället framöver. Det är ju för fasen där och då vi ska finnas till för denne och för familjen men vad gör vi? Stänger ner träffpunkter, polisstationer etc i sociokonomiskt utsatta områden och låter det bli laglösa samhällen. What the fuck? Och kom inte dragandes med färgen på politiker här för alla är lika jävla dåliga på att styra upp det här.

VARFÖR är vi så många som sitter hemma och fattar hur man med sunt förnuft bör gå till väga för att få en ändring? En liten, enkel, men bra början är att t ex låta fotboll och andra aktiviteter vara gratis för barn. Inklusive tillhörande persedlar. ALLA ungdomsledare säger ju att just fritidsaktiviteter är något som verkligen skulle kunna bidra. Att det bidrar till gemenskap och förståelse. H U R svårt kan det vara?

Förlåt, men jag blir så satans jävla perkeletrött på att så många liv går till spillo.

36
150

Skärgårdsdagar

Det finns inget som får mig så avslappnad och lugn som att vara ute hos Wendy i skärgården.

Åkte hit direkt efter att jag kom hem från Göteborg och på något sätt har jag och Wendy utvecklat en speciell rutin när vi ses. Är hon hos mig i Bromma så ”servar” jag henne och låter henne bara vara och inte lyfta ett finger.

När jag är hos henne så är det tvärtom. Jag gör absolut ingenting.

Förutom att klaga på att det ser ut som ett bombnedslag när hon ska laga mat!

För oss är det här ett skönt upplägg  då vi är dom som är ”huvudansvariga” i våra respektive hushåll inför våra familjemedlemmar (läs: makar).

I nästa vecka fyller jag år och Wendy håller på att preppa ett av deras hus inför hennes syrra Tobi, som kommer om några veckor. Hon har därför inte tid att träffa mig så härom dagen fick jag en jättefin present av henne. 

Det finns ett amerikanskt lifestyle-märke som heter Coach som jag älskar så gissa om jag blev glad när jag fick det här armbandet!

Hur som så kan jag inte stanna här så mycket längre då ägaren till bostadsrätten som vi köpt åt 19-åringen, messade härom dagen och frågade om vi möjligen vill ha ett tidigare tillträde … och det vill vi men det medför att vi har bråttom med att beställa nya möbler och allt annat som måste till för att hon ska komma i ordning.

Just nu ö-luffar hon i Grekland och vi facetajmar varje dag. Hon har ett späckat schema: när hon kommer hem i slutet av nästa vecka så åker hon morgonen därpå till ett två veckors konfirmationsläger som ledare. Hon kommer hem två dagar innan tillträdet så man kan säga att vi kommer ha röva full. Prova sängar, testa soffor och allt annat fix. Vår planerade Spanien-resa får vi skjuta på. Funderar dock på att släpa med maken på en tur i södra Sverige under nån vecka. Han har sällan tid för ledighet under sommaren då han har ett 25-tal bokslut som måste bli klara (är redovisningskonsult åt små och jättestora bolag).

Vad har ni för sommarplaner? Sverige? Utlandet? Jag älskar ju Skåne men ibland är jag sugen på att utforska övre delen av Sverige. Jag vill åka runt på loppisar och göra roliga klipp. Runt Stockholm kostar allt svinmycket och då är det inte roligt.

42
113

När man ä n t l i g e n får svar

Ni vet ju att jag har haft/har en överjävlig resa med mitt hår. Efter min första covid så ramlade mer än hälften av och jag vet att folk tror att jag överdriver men i förra veckan fick jag det bekräftat. Hur som, jag testar alla möjliga schampomärken som ska vara fantastiska. Hittills har jag hittat tre stycken som lyckligtvis har stoppat håravfallet och jag har varvat dessa tre under flera månader.

Men. Vad jag nog aldrig har pratat om är att jag i många år lidit av psoriasis i hårbotten. Det kommer i skov och jag använder flytande kortison när det är som värst. Mina problem sitter i bakhuvudet och när det är som jäkligast kliar jag sönder hela jävla skallen.

I januari fick jag ett tips om att besöka en hudspecialist. En professor som skulle vara asbra. Bokar tid, betalar 1200 pickadoller, hon tittar i min hårbotten, säger att hon har svårt att avgöra problematiken då jag inte var inne i ett skov just då och sen skriver hon ut mjällschampo.😳 Jag gick därifrån och undrade vad i hela friden hände under dom ca 3 minuter jag var inne. Varför tittade hon inte i hårbotten med speciallampa/förstoring? Sjukt besviken gick jag hem och fortsatte med mitt flytande kortison.

För några år sedan träffade jag en kvinna, Alexa Wolf, genom Cissi Wallin. Vi är ju några stycken som har en gemensam nämnare och Alexa är en av dom. Då berättade hon att hon var på gång att starta ett hårvårds-hudvårdsmärke som främst riktade sig till lite mörkare människor med så kallat afrohår, bättre benämt texturerat hår. Jag tänkte inte så mycket mer på det mer än jag konstaterade att hon är en sjukt driven människa och att jag gillade henne skarpt. Vi sågs vid nåt annat tillfälle också, men sen kom Covid emellan. 

I förra veckan var jag på Alexas lanseringsevent. Hon har äntligen tagit fram en serie som inte bara passar mörka människors hår samt även för de som har problem med skalpen, Dakmatter (finns HÄR).

Jag var för övrigt extra glad över att det var min kompis Charlotta som är pr-ansvarig för märket.

En annan överraskning var att träffa Tina igen, a k a Mrs Lind på instagram. Hon bor ju i Skåne och brukar inte gå på event i Stockholm.

Hela Sveriges Zeina intill skönhetsjournalisten Linnea Öst och Jessica Blockström, också en journalistguru inom skönhetsbranschen.

Jessica och Sverige främsta/kunnigaste journalist inom hållbar skönhet; Agneta Elmegård.

Älskar dessa människor. Ända sedan jag klev in i den här branschen för 7-8 år sedan så har de varit så himla inkluderande och jag lär mig massor av dom.

Zeina är också en sjukt trevlig människa … med humor.

Alexa Wolf i mitten. Love her.

Alexa upplyste oss om ”de texturerade hårets historia” och det var väldigt intressant att lyssna på. Hon har i många år funderat kring just det här med varför hårkvaliteten  på mörka människors hår är så mycket sämre idag än vad den var för 100 år sedan. Allt handlar om alla skitingredienser som finns i våra hårvårdsprodukter. Att man med åren frångått ingredienser från naturen.

Hon lyfte fram det här amerikanska märket som exempel. En kvinna som efter sin överlevnad av bröstcancer skapade ett stylinggel som skulle vara fantastiskt då det bara är ”naturligt”. Det visar sig att det innehåller ett ämne som kan länkas till cancer. I USA är kontrollen av produkter extremt dålig, till skillnad från EU, som är stenhårda med innehållet i produkter. Av den anledningen så finns det triljarder av produkter i USA som inte finns att köpa här. Alltså ska man undvika att köpa dom när man är där.

”The right to cosmetic health might sound obvious, but it’s not: The EU banned 2482 chemicals from use in cosmetics, while the US has only banned 11. The most harmful and toxic chemicals are still found in products aimed at women and children with dark skin and textured hair, and breast cancer is overrepresented among black US hairdressers.”

Det var otroligt intressant att lyssna på Alexa … vilket hanske syns på Tina, haha!

När Alexa var färdig med sin nya produkt, innehållandes endast miljövänliga och naturliga produkter, kontaktade hon en världsledande hår- och skalpexpert. Vet att det har nån fancy titel som jag inte kommer på nu. Hur som, experten heter Jacky van Driel-Nguene och hon fick testa Alexas produkter … och blev eld och lågor då ingen liknande produkt för håret finns på marknaden Det slutade med att hon gick in som kompanjon med Alexa.

Det som blev en nyhet för mig var även att man inte alls behöver balsam. Det är bara ett onödigt ont och Alexa hävdade med bestämdhet att Dakmatters schampo är mer än good enough. I det ögonblicket började jag bli lite tveksam. Jag har använt balsam i hela mitt liv och kan absolut inte vara utan eftersom det är omöjligt att kamma ut håret.

Men, Alexa var påstridig och jag kände att okej, jag får testa. Om inte annat så är det ju bara att dra på lite balsam om det inte skulle fungera.

Efter föreläsningen serverades det middag med smaker i första hand från Senegal. Notera gärna huvudrätten!

Alexas man står och grillar zebrakött! Jag var ytterst tveksam men jäklar så gott det var!

Efter maten så fick de som ville bli undersökta av Jacky. Hon hade med sig en speciell förstoringsmanick.

Utan att hon visste ett dugg om min hårhistoria kunde hon konstatera två saker. Det första hon säger är att jag har tappat extremt mycket hår. Jag berättade då om min Covid. Sen berättar hon att jag lider av en hårsjukdom, som jag inte minns namnet på då hon pratade så jäkla fort, som är genetisk och som mest troligt triggats igång av Covid, som gjort att jag tappat så mycket hår. Hon konstaterar vidare att hela, h e l a, min hårbotten är kraftigt inflammerad. Hon ger mig tips på vad jag ska använda, tillsammans med Dakmattershampot samt vad jag absolut under inga villkor får ha i håret: sulfater. Vilket finns i stort sett varenda schampo  Det intressant är också att hon efter mig undersöker hon Agnetas hår och skalp. Konstaterar att hennes hår är av extremt bra kvalitet, liksom henne skalp. Det visar sig att Agneta, som alltså är galet kunnig inom miljötänk och skönhetsvård, slutade med sulfater för många år sedan. ”Alla har hånat mig genom åren men nu är det skönt att veta att jag gjort rätt!”

Jag är ju en sucker för paketering och tycker att Dakmatters produkter dessutom är otroligt snygga. Jag noterade även att de har produkter för ansiktet med naturliga ingredienser.

Det här schampot är det jag har köpt och vet ni, det är som silke när man kammar ut håret. Helt jävla otroligt! När Jacky kommer till Sverige nästa gång tänker jag be henne att undersöka mig igen för att se om det blivit någon skillnad! HÄR finns alla produkter och info … och nej, jag tänker inte reklammarkera inlägget eftersom ingen bett mig skriva och jag har köpt mina produkter som alla andra.

27
102