Att gå utanför sin comfortzone

Igår var det dags för mitt äldsta bonusbarnbarn att ta studenten och i Uppsala verkar man göra det lite annorlunda mot huvudstaden. Där springer alla ut samma dag medan vi här hemma springer ut olika dagar under en period av två veckor. Vidare så oavsett vilken skola man går i så verkar det som om alla springer ut från Uppsala slott. 

Bortsett från min svärson … som byt the way är i min ålder, så var mina två övriga bonusbarnbarn också med. 

Jag får ytterst sällan lov att lägga ut bilder på min äldsta dotter men ibland är hon på rätt humör och då är det okej!

Julia är väldigt speciell. Till att börja med så fick omvärlden en chock när hon valde naturprogrammet och man måste känna henne för att förstå det. Sen har hon världens roligaste ”egenskap”: hon skapar egna ord och vi kan ibland skratta ihjäl oss åt henne. Här är några exempel:

Bekostningar = stora kostnader

Befrågan = efterfrågan

Avkoffinera sig = sluta med kaffe

Igennafall = i alla fall

Skogare = timmerman

Rövad = kidnappad

Kafferi = café

Olycksamulett = olycksfågel

Processera = processa

Dubbelmormor = gammelmormor … alltså vad hon kallar mig.

Alla dessa ord är ord hon tror finns på riktigt och hon kan inte för sitt liv förstå att det t ex faktiskt inte heter dubbelmormor. För henne är det självklart. 

Jag och Julia står varandra väldigt nära och hon ringer ofta mig när hon är ledsen, eller är extra glad för något. När hon berättade att hon ville att jag skulle hålla ett tal för henne på hennes student höll jag på att skita ner mig eftersom hela världen vet att det är absolut ingenting jag tycker om att göra. Dock ville jag försöka ändå, just för att hon betyder så mycket för mig. 

Äldsta dottern tycker det här med att hålla tal är lika jobbigt som jag men för ett par veckor sedan kom jag på en lysande idé. Under de senaste 1,5-2 åren har jag skrivit upp i mobilen varje gång Julia kommer med sina egenpåhittade ord och eftersom 19-åringen är GRYM på tal så frågade jag henne om inte hon kunde hjälpa mig att skriva det. Jag berättade att jag ville att talet skulle innehålla en massa av Julias konstiga ord.

Sen sa jag till äldsta dottern att vi skulle köra talet tillsammans, dela upp och köra varannat stycke. Sjukt bar idé.

Äldsta och hennes sambo höll studentmottagningen hemma hos dom och några timmar senare rev vi av talet. Jag har som vanligt bara fragment av vad som sägs eftersom jag blir totalt blockerad men alla sa att de tyckte att vi var jätteroliga. Hur som, nu är det i alla fall över!

Det här är för övrigt det närmaste jag kommer en studentexamen. Jag tog ju ett sabbatsår innan jag skulle plugga vidare på gymnasiet … och så här 50 år senare har jag fortfarande inte hittat tillbaka till skolan!

Just precis nu sitter jag i bilen på väg till Göteborg för en 50-års fest. Jag startade 06.00 i morse och stället jag ska till ligger en bit utanför Göteborg så jag har dryga 6 timmars körning framför mig. Men, vad gör man inte för sina vänner man tycker om!

12
146

När man äntligen hittar rätt

Igår träffade jag Magdalena för en långlunch på ett av våra favoritställen, Monrads.

Efteråt frågade hon mig om jag ville hänga på till hennes favoritaffär, Lyxxtrend & Design i Mörby Centrum. Jag har tidigare sett hennes stories därifrån och jag älskar utbudet. 

Magdalena köpte massor av kläder, bl a den här supersnygga skjortan. Byxorna har hon köpt där också. 

Jag blev tokkär i den här blusen.

Jag ska ju en snabbis till Göteborg i morgon för att gå på en kompis 50-års fest och har letat länge efter en passande outfit. Hittade en på Ellos men då blusen i den outfiten behöver sys in och jag inte har hunnit ta mig till en sömmerska, så har jag fortsatt att leta. Fastnade först för den här klänningen men sen hittade jag något annat, som kommer bli perfekt. Ska visa i annat inlägg. 

Magdalena behövde hitta kläder att ha på sig för en intervju i Efter Fem på TV4 igår och Christina, som äger butiken, tog fram ett par ascoola byxor, som hon själv har designat 

Så jäkla coola brallor och skor!

Jag brukar inte använda klackar men dessa pjuck gillade jag. 

Sjukt glad över att Magdalena tog med mig dit. Jag handlar ju nästan uteslutande på nätet men den här butiken tänker jag åka till flera gånger.

Idag tar mitt 19-åriga bonusbarnbarn studenten och jag befinner mig just nu i Uppsala, hemma hos äldsta dottern, för att förbereda studentmottagningen ikväll.

Det blir dock inget röj för min del då jag kommer sitta i bilen 06.00 i morgon för att bila ner till Göteborg. Festen hålls 1,5 timme från centrala Göteborg, varför jag inte kan tåget ner. Sen är det turbo hem på söndag morgon och vidare ut till Wendy i skärgården.

Vad ska ni göra i helgen? Sola? Bada? Dra fram grillen?

24
111