Kan vi prata lite om vår Nato-ansökan

Jag är måttligt intresserad av politik men har liksom alla andra inte undgått den här travestin med Turkiet och deras pajas till president. Först en annan oviktig sak jag undrar över: ända fram till kriget i Ukraina startade så har hans namn i alla år ALLTID uttalats med hörbart ”g” men plötsligt så ska man säga ErdoAn. Fattar ingenting.

Hur som. När den här andra tomten, Paludan, som gillar att bränna koranen dök upp i media första gången så var min första tanke att han skulle in i finkan. Två sekunder senare blev jag tvungen att påminna mig själv om det faktum att vi faktiskt har yttrandefrihet. Han kunde lika gärna åka runt och bränna Bibeln, eller nån annan helig skrift. Han kan bränna koranen sju dagar i veckan, året om, o m han nu känner för det. Det handlar fortfarande om yttrandefrihet och den står över det mesta, vilket jag tycker är bra.

Vad som är mindre bra är att tomten ErdoAn ska ha nåt sorts veto till att vi blir medlemmar i Nato. Mannen som förvisso är folkvald men som är en diktator av rang. Som styr ett land med noll yttrandefrihet. Som ser som sitt kall att förinta Kurdistan, dess naturtillgångar, dess invånare etc. Jag ser ingen skillnad på honom och Hitler, Saddam Hussein, Josef Stalin och de andra gossarna i den kategorin.

Jag tycker på riktigt att Nato borde utesluta Turkiet och om det är så att Finland går vidare med enskild ansökan då får fan USA sätta ner foten och utöva en smula utpressning på den här jävla tomten. Vore intressant att höra era åsikter om det hela.

74
103

Har ni tips i Paris?

Jag och minst en av mina döttrar tänker åka till Paris under en långweekend i april. Vi vill bo nära Champs Elysée och hotellet jag bodde på senast är tyvärr fullbokat de datum vi kommer.

Surfar därför runt och letar schyssta hotell i 4-5-plus-klassen. Blir aningen tacksam över vad en del av dem kan erbjuda.

Skönt med en egen toalett och ännu skönare att man slipper ta med sig toapapper. Det här är alltså en minisvit på ett 4-stjärnigt hotell så jag vågar inte ens tänka på vad mindre stjärniga hotell erbjuder. Eller inte erbjuder.

Hur som, jag behöver lite tips på bra restauranger och om det finns några roliga shoppingställen. Har ni tips på ett bra hotell, please hit me med namn!

40
77

Vad tycker ni?

Jag vet inte om ni har läst om den där olyckan som skedde på en filminspelning för snart 1,5 år sedan?

Skådespelaren Alec Baldwin skulle i en scen avlossa en revolver, ett så kallat rekvisitavapen. Problemet var bara att det var skarpladdat och fotografen sköts ihjäl plus att nån annan blev skadad. Jag har ingen större erfarenhet av filminspelningar men förstår ju så mycket att det är någon som alltid är ansvarig för rekvisitan. Således även ansvarig för att det råkade vara riktiga kulor i revolvern. Hur det har gått till vet jag inte. Personen ifråga är givetvis åtalad, och det köper jag.

Härom dagen meddelades omvärlden att även Alec Baldwin åtalas för vållande till annans död och det förstår jag inte över huvud taget. Han blev informerad om att vapnet var ”kallt” en intern filmkod för att det inte var skarpladdat. Det är dessutom förbjudet att ha skarp ammunition på filminspelningar enligt amerikansk lag.

Det är tragiskt att en människa fick betala med sitt liv men att Alec ska anses ansvarig övergår mitt förstånd.

Man ska ju också veta att vid en amerikansk filminspelning så är det inte som vid svenska inspelningar; typ 20-30 personer. Tvärtom, det kan vara hundra man på en inspelning. Han har dessutom en lång karriär i branschen så för mig är det självklart att han litar på alla inblandade. Hans uppgift är att skådespela, inte hålla koll på rekvisitan.

Är jag ute och hojar, eller tycker ni att han bär ansvaret?

30
137