ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vad tycker ni?

/

Jag vet inte om ni har läst om den där olyckan som skedde på en filminspelning för snart 1,5 år sedan?

Skådespelaren Alec Baldwin skulle i en scen avlossa en revolver, ett så kallat rekvisitavapen. Problemet var bara att det var skarpladdat och fotografen sköts ihjäl plus att nån annan blev skadad. Jag har ingen större erfarenhet av filminspelningar men förstår ju så mycket att det är någon som alltid är ansvarig för rekvisitan. Således även ansvarig för att det råkade vara riktiga kulor i revolvern. Hur det har gått till vet jag inte. Personen ifråga är givetvis åtalad, och det köper jag.

Härom dagen meddelades omvärlden att även Alec Baldwin åtalas för vållande till annans död och det förstår jag inte över huvud taget. Han blev informerad om att vapnet var ”kallt” en intern filmkod för att det inte var skarpladdat. Det är dessutom förbjudet att ha skarp ammunition på filminspelningar enligt amerikansk lag.

Det är tragiskt att en människa fick betala med sitt liv men att Alec ska anses ansvarig övergår mitt förstånd.

Man ska ju också veta att vid en amerikansk filminspelning så är det inte som vid svenska inspelningar; typ 20-30 personer. Tvärtom, det kan vara hundra man på en inspelning. Han har dessutom en lång karriär i branschen så för mig är det självklart att han litar på alla inblandade. Hans uppgift är att skådespela, inte hålla koll på rekvisitan.

Är jag ute och hojar, eller tycker ni att han bär ansvaret?

30

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00