Dags för rättegång

Om exakt en vecka börjar en tre dagar lång rättegång i Göteborg.

Jag har en kompis som levde i ett väldigt destruktivt förhållande under några år. Eftersom hon är en officiell person och eftersom mannen i fråga är en hyfsat känd ”plastikkirurg” så var situationen extra jobbig för henne. Det finns ett välkänt epitet för människor som beter sig som honom och liksom alla som är det så har han ett yttre som ger sken av att vara otroligt jovialisk och trevlig.

Min kompis tillbringar mycket tid utomlands sedan flera år, bortsett från perioden tillsammans med den här människan. När hon väl bestämde sig för att dra så var valet av land inte så svårt för henne. Hon ville så långt bort som möjligt för att han inte skulle kunna få tag i henne. I kretsarna pratades det rejält om deras relation. Han var noga med att se till att svärta ner henne med diverse lögner. Som sagt, den här typen av människor är extremt trovärdiga. I synnerhet om man dessutom har ett yrke som lockar många kändisar. Särskilt kändisar som låtsas att dom aaaaaldrig skulle göra något ingrepp men kliver därifrån med en röv som av någon outsäglig anledning växte just precis under ett besök där. Nåväl, det är ett annat inlägg. Folk som inte står för vad de gör.

Jag kände till den här ”plastikkirurgen” (som inte har någon utbildning inom plastikkirurgi) långt innan jag lärde känna min kompis. Hans Instagram hamnade i mitt flöde en dag och jag höll på att smälla av. Gick in och kollade mer noggrant och här hade vi en plastikkirurg som postade bilder från operationsrummet där han på patienternas kroppar skrev sin namnteckning medan de var nedsövda! Det här gjorde han under lång tid men idag är dessa bilder borttagna. Jag fick alltså redan då en jävligt dålig smak i munnen när det gällde honom. Har flera kompisar och ytliga bekanta som lovordat honom då de varit/är hans patienter men jag har alltid hållit upp en symbolisk vitlök när hans namn kommit upp i diskussioner. Folk har ett eget ansvar och orkar man inte kolla upp de anmälningar som ligger hos IVO, eller hans rykte i olika Facebook-grupper, så får man skylla sig själv. (HÄRkan man läsa en av alla artiklar som publicerats om honom.)

Åren går och jag lär känna min kompis. Efter det att hon hade dragit från honom. Mitt första intryck av henne, när jag fick reda på att de varit tillsammans, behöver jag knappast beskriva. Jag är fördomsfull och jag dömer tyvärr folk på 0,2 sekunder men ju mer vi pratade desto mer insåg jag att det här var allt annat än en puckad brud som varit ute efter ”gratis operationer”, som somliga spred på stan. Inte heller ryktet om att hon är en så kallad gold digger. Av olika anledningar har hon en tryggad ekonomi tills hon kolar vippen och det har ingenting med hennes kändisskap att göra. Bara för att man är blond så betyder inte det att man inte är smart. Hon är typen som ligger lågt med allt i sitt liv och således har folk inget att göra med hennes privatekonomi, eller något annat över huvudtaget.

Hon bryr sig inte ett skit om att halva kändissverige gått på ex-snubbens lögner. Han är som sagt trovärdig. Mycket trovärdig. Men, så är det ju med slipade människor av den här typen. Såsom åskådare, utan att ha under fötterna, så är det ju naturligt att ordet narcissist kommer som en röd flagga när hans namn diskuteras.

Tiden gick och eftersom förhållandet varit mycket plågsamt för henne psykiskt och fysiskt så tog det ett tag innan hon bestämde sig för att anmäla honom. Hon blev kallad till förhör och har suttit i många, många timmar. Hon är dessutom smartare än många tror då hon har sparat foton, ljudinspelningar och sms. Jag har sett mycket av det och kan bara säga att jag är glad att hon till slut tog sig därifrån och att hon faktiskt tog modet till sig och anmälde honom. Polisen rubricerar ärendet som ”Grov kvinnofridskränkning”. Kopierar texten nedan från polisens hemsida.

”Grov kvinnofridskränkning är en underkategori till brottet grov fridskränkning. Bestämmelsen fokuserar på upprepade kränkningar i form av vålds- frids- eller sexualbrott som en man begår mot en kvinna i en nära relation. De handlingar som avses är exempelvis misshandel, olaga hot, olaga tvång, sexuellt eller annat ofredande samt sexuellt utnyttjande.”

Polisen har tagit mycket allvarligt på den här anmälan (hon lever dessutom med personskydd, vilket säger en hel del) men vi alla känner ju till att våld mot kvinnor inte står så högt i lagboken. Hade det varit i USA så hade han torskat hårt. I nästa vecka är det alltså dags och jag ska dit. Jag har svårt att tro att han fälls (inte för att det inte finns bevis, tvärtom, det finns hur mycket som helst) men för min kompis handlar det om att göra rätt. Hon är medveten om att han fortsätter att sprida lögner om henne men hon bryr sig inte.

Hon har alla foton, ljudinspelningar och sms som visar en inte så frisk människas beteende. Han har fått flera människor att vända sig emot henne men dessa tycks ha glömt bort gamla sms som säger något helt annat. Han kommer ha vittnen i rätten som kommer svartmåla henne, människor som alltid tidigare uppskattat henne enormt, som skrivit fina sms till henne. Plötsligt är dom av annan åsikt.

Problemet med den här herren är att han kan fylla folk med hur mycket skit som helst, han kan lova folk guld och gröna skogar genom sin ”profession” men han kan inte göra ett jävla dugg åt alla dessa fotografier och ljudinspelningar som finns. Inte. Ett. Jävla. Dugg. Av egen erfarenhet så vet jag att en åklagare ALDRIG går vidare med ett mål om denne inte finner substans i ett ärende. Det kostar samhället för mycket. Det här vet gemene man inte. Man tror att det bara är att anmäla någon och så poff, blir det en rättegång. Icke.

Jag känner inget annat än beundran för henne. Det är modigt att göra nåt sånt här, oavsett om man är en känd person eller inte. Folk över lag förstår inte hur mycket det ”kostar” att anmäla. Det här med att ”hon ska bara jävlas” som det ofta heter i såna här sammanhang är för mig obegripligt. Att anmäla en annan människa för våldtäkt, misshandel etc gör man inte bara för att det är skojsigt och för att man vill sätta dit någon. Det är en helvetesupplevelse som inbegriper stor ångest för anmälaren och det handlar alltid om att man vill att rätt ska vara rätt. Att man vill bidra till korrekt statistik. Att få till en lagändring som ger ökat skydd och straff.

Men framför allt för att stå upp för sig själv.

21
252

Inlägget innehåller annonslänkar

Veckans klipp

Reklam för Cellbes

Jag vet inte vad som är fel på min make men när jag vaknade upp i morse så höll jag på att frysa ihäl. Det visade sig att han stängt av oljan, eller vad det nu är han gör där nere i pannrummet, eftersom ”det är ju inte kallt längre!” Jag har tidigare försökt förklara för honom att i Sverige är vintern inte slut förrän i typ mars-april, men han är uppvuxen på gränsen till Småland så han går efter dagsläget.

Med andra ord så är det stickade tröjor och koftor som gäller nu. Jag har tidigare köpt några från Cellbes och jag ser nu att de har halva priset på reapriset, bara under nåt dygn framåt! Här kommer ett väldigt litet urval och de har massor, inte bara stickat!

Sköna fleecetröjor hittar du HÄR

Koftor i fina färger hittar du HÄR.

Dessa ser så himla sköna ut och de finns HÄR. 

En annan snygg och skön modell, HÄR. 

Alltså, jag tycker att stickade klänningar är SÅ snyggt! HÄR

En reflexjacka för er som motionerar och för oss som går ut med hunden! HÄR

5
40

Inlägget innehåller annonslänkar

Bästa kapet

Reklam för Matsmart

Jag har sett att man kan köpa underkläder billigt från Pierre Robert hos Matsmart, men inte noterat det mer än så. 

I förra veckan testade jag och beställde ett par och my God så sköna de är! Nu har jag beställt ett gäng till. De är supermjuka och sitter jättebra på min slappa kärringröv!

HÄRhittar du utbudet, det finns behåar också!

6
28