ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

På min parfymhylla just nu

/

Jag älskar parfym men kan inte alltid ha på mig det då en av mina bästa kompisar är superallergisk. Men, det hindrar mig inte från att köpa lite nytt då och då, eller beställa mer av någon som är utöver det vanliga.

Det gjorde jag nyligen med nr ett; Diptyque Eau des Sens 100 ml. Det är den enda parfym jag någonsin haft som jag fått allra mest komplimanger för. Den doftar gudomligt. Det är särskilt män som brukar notera den. Finns även i 50 ml och jag beställer mina från NK här i Stockholm. De skickar till hela landet. HÄR

Top notes orange blossom and bitter orange; Middle note: juniper berries; Base notes: patchouli and angelica

Nummer två är ny. Guimauve de Noël/Parle Moi de Parfum. Den beställde jag utan att veta hur den doftade, enkom för att jag ofta läser Kickis blogg på Daisy Beauty och då hon skrev om den kunde jag inte låta bli. Vi har ofta samma smak när det kommer till parfym.  Topnoter: Apelsinblomma, Socker, Vanilj. Överlag så föredrar jag vita blommor i parfymer. HÄR hittar ni den.

Nummer tre är en klassiker; Black Opium. Galet god.

  • Toppnoter: Päronackord, mandarinessens.
  • Hjärtnoter:Vanilj, apelsinblomma, vita blommor.
  • Basnoter: Svart kaffe, cederträessens, vit mysk, patchouli.

Du hittar den HÄR.

Mina allra nyaste är fyran och femman. Nummer fyra kommer från  det svenska parfymföretaget SG79 Stockholm. Fantastisk doft och den här, No6 är bara en av många de har i sortimentet.

Top note: floral bouquet
Middle note: rose, orange blossom
Base note:powdery, musky, soft amber, vanilla

Du hittar den HÄR.

Sist på bild är nummer 5. Miller Harris Scherzo. Den är också fantastiskt god och är en doft folk frågar om när jag använder den.

Huvudnoter: Mandarin, Davana
Hjärta: Olibanum, Narcissus, Pittosporum, Mörk Ros, Pion
Varaktiga intryck: Patchouli, Vanilj, Oudh, Sötma

Du hittar den HÄR.

Sen har jag en annan favorit men när jag skulle fota ovan bild så hade flaskan mystiskt försvunnit från mitt skåp livet med tonårsdöttrar.

Svenska N.C.P. 601 Åh, den är så god, så god!

Toppnot: Cederträ

Hjärtnot: Gaiacträ, sandelträ

Basnot: Ambra, vanilj

Du hittar den HÄR.

Har ni någon goding kan rekommendera? Jag gillar som sagt vanilj och vita blommor över lag.

12
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00