ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ska vi prata el

/

Well, det har ju inte undgått någon att vi står inför en hyfsat kall vinter inomhus. I alla fall lär jag göra det. Det här huset är 350 kvm och det går således åt en hel del el för att värma upp det.

Min man är långt ifrån snål. Han är ganska generös om jag ska vara ärlig men ibland tappar han kompassvattnet helt och blir ”Gnidde”. När allt det här med elen exploderade och maken konstaterade att våra elfakturor med all säkerhet kommer landa på typ 20.000 i månaden så gick han i taket. ”Asså, du kan GLÖMMA att du får ha en enda jävla lampa tänd i vinter!”  Väl medveten om att jag är en ”lampoman” med lampor över allt, som förvisso går på timers.

Igår lyssnade jag som vanligt på P1 och hörde en intervju med chefen för el-nånting-myndigheten, som sa att det som drar el är det som värmer upp. Det betyder bl a att all golvvärme i det här hushållet nu mer är ett minne blott. Han sa vidare att LED-lampor är ingenting man behöver oroa sig för. Alltså kan jag i alla fall få ha all julbelysning som jag klätt in balkonerna och trappräckena med. Alltid något.

Så, i flera veckor så har det varit mörkt här hemma. Man får vara glad över att han inte har skruvat bort lampan i kylskåpet och det är ju en jävla tur att man säljer cashmerestrumpor och cashmereponchos i webbshoppen!

Har du börjat märka av kostnaderna av elen ännu?

45
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00