ANNONS
Integritet på Tailsweep

Poddtips

/

Jag lyssnar inte jämt på poddar, det går i perioder, men varje gång jag åker till äldsta dottern i Uppsala så gör jag det. En timme dit, och en timme hem. Två poddar varje gång med andra ord.

Jag måste verkligen rekommendera det jag lyssnade på senast.

Den här råkade jag snubbla över och jag kan säga att ALLA borde lyssna på den. Fy fan så jävla arg jag var efteråt. Hade ingen aning om att det var så här illa. Ni m å s t e verkligen lyssna på den. Stine, visselblåsaren, borde på fullt allvar få pris som en av TV4’s ”Svenska Hjältar”. Du hittar podden hos P1 Dokumentär, HÄR.

”Covid-19 sprider sig som en löpeld på äldreboenden. På Sabbatsbergsbyns äldreboende i Stockholm dör flera när smittan tar sig in på fem avdelningar.

När Stine uttalar sig i media kallas hon till huvudkontoret på vårdföretaget Attendo. I hemlighet spelar hon in mötet.

Hör också Mia Grane som förlorar både sina föräldrar på boendet.

I P1 Dokumentären ”Det illojala vårdbiträdet” tar reportern Johanna Sjövall reda på vad som faktiskt hände på Sabbatsbergsbyns äldreboende våren 2020.

Efter dokumentären står tre anställda på Attendo åtalade för brott mot lagen om meddelarskydd. Rättegång planeras inledas den 26 september 2022.

Attendos VD Martin Tivéus har offentligt bett visselblåsaren Stine Christophersen om ursäkt.

Han har kallat det som hände henne på huvudkontoret oacceptabelt. Enligt Attendo har både chefer och personal, efter P1 dokumentärs och Ekots granskning, fått utbildning om lagen om meddelarskydd och rätten att slå larm i media.

Reporter: Johanna Sjövall”

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00