Dumpen – kan vi prata lite om dom

Ni är nog inte många som har missat Dumpen.se. En organisation som drivs av Patrik Sjöberg och Sara Nilsson. Två personer med stora erfarenheter av sexuella övergrepp och som tillbringar extremt mycket tid med att konfrontera män som söker kontakt med barn för sexuella övergrepp.

Det har stötts och blötts en hel del om Dumpen i media. Om att det är oetiskt av dom att hänga ut förövare men ingen lär ju undra var jag står i den frågan. Tycker att det är extremt konstigt att man INTE tycker att det är okej att hänga ut dessa män.

Det personerna bakom Dumpen gör (det är ju inte bara Patrik och Sara som kämpar med det här) är att utge sig för att vara barn på olika sociala nätsidor där många pedofiler håller till. Viktigt att veta är att det inte är olagligt att låtsas vara ett barn liksom det inte heller är olagligt att söka upp barn i sexuellt syfte, under förutsättning att man inte ”går vidare”. Dumpen utger sig också för att vara pedofiler för att kunna nästla sig in i pedofilnätverk och därigenom locka de riktigt fula asen, för att sedan konfrontera dom i verkligheten.

Och dom lyckas. På deras Instagram lägger de varje vecka ut män som kommer till deras avtalade möten i tron om att de ska få utöva sina sexuella fantasier. Dumpen polisanmäler, bifogar chatloggar etc så att myndigheterna kan ta det vidare. Ibland finns även polisen med på plats för att häkta vederbörande.

Det finns dom som har synpunkter på det här. Att det inte är rätt att hänga ut dessa män, även om deras ansikten maskeras hyfsat, dock ej helt. Att det är förjävligt för den övriga familjen att mannen hängs ut.

Ehh, okej. Men då undrar jag om dessa människor kan komma med ett bättre förslag till hur man ska få fast dessa äckel.

Skammen är dessutom dessa mäns, inte de anhörigas. Folk utanför måste fatta att det inte är FAMILJEN man ska döma utan endast förövaren.

En kvinna gick ut i media och grät floder över att hennes man, som blivit påkommen som pedofil, tog sitt liv och oj vad det var synd om honom och det var ju helt hållet Dumpens fel att han gjorde det.

Okej, först: vad är det för JÄVLA kärring som ens tar sin man i försvar och som lägger skulden på Dumpen för att hennes man var en pedofil och blev avslöjad och därför avslutar sitt liv?

Eller de som blir upprörda över att den avslöjade pedofilen blir av med sitt jobb?! Eh, hur tänker folk? I synnerhet när förövaren ska plocka upp sitt offer i sin arbetsgivares fordon med företagsloggan.

Senaste fångsten visade sig vara en man som arbetar som skolkurator. Jag är inte förvånad. Pedofiler söker sig till ställen där det finns barn. Det vet alla som jobbar med den här extremt utbredda problematiken.

När en förövare blir avslöjad av Dumpen så är det viktigt att veta att Dumpen tillhandahåller stöd för övriga familjemedlemmar. Det här blir ju en tragedi för så många och jag har full förståelse för skammen man som partner känner när det avslöjas. En som absolut inte alls bör ligga hos dom. Nu har ju jag aldrig känt en sekunds skam över förövaren i mitt liv, men däremot en extrem skam att som mamma aldrig ha sett något. I dessa partners fall så handlar det ju alltid om att folk runt omkring blir dömande. Det finns familjer som har fått flytta pga av omvärldens trakasserier och jag undrar stilla varför en fru, eller ens barn, ska bära skulden för något som ens man/pappa har gjort. Helt galet.

På Dumpens hemsida kan man se ett gäng av de män som blivit konfronterade. Utan maskering. In och titta om det är någon du känner igen. HÄR och vill du titta på de filmer när männen blir avslöjade vid mötesplatsen så kan du göra det HÄR!

Jag önskar att fler blev medvetna om HUR stort problem det här är. Mörkertalet av pedofiler är långt mycket högre än den vildaste gissningen. Vetskapen om att det faktiskt finns hjälpmedel i form av en specifik medicin, är också i stort sett noll. För vi pratar inte om det här. För det är jobbigt och obekvämt.

Tills man själv blir drabbad.

32
168

Män och leksaker

Jag vet inte hur det är med era män men jag är gift med en som gillar prylar. Det kan vara allt från bilar till nån ny automatisk fönstertvätt-hittepå. Efter en eller två gångers användande så tröttnar han. Eller ja, inte på bilar men på de mindre sakerna.

I veckan fick han för sig att han skulle skaffa sig ett nytt transportmedel. Han jobbar hemifrån 90% av sin tid men då och då måste han ta sig in till stan för att träffa sina uppdragsgivare.

”Alltså, en scooter skulle vara perfekt ju!”

Två dagar senare, klockan 07.40 kom DHL med leveransen och som alltid, a l l t i d, så vill maken att jag ska sitta intill och titta på när han packar upp sina leksaker.

Det var inte bara han som var exalterad. Nisse, som älskade att åka moppe, innan den såldes, hoppade jämfota när maken tog fram hans ryggsäck.

Våra bästa kompisar bor ett par kilometer ifrån oss så givetvis gick turen dit. ”Kan inte du ta bilen så ses vi där?” sa maken innan han drog.

Jag hade redan bytt om till myskläder men eftersom jag inte bryr mig om vad som är passande eller inte, särskilt inte när jag umgås med vänner, så satte jag mig i bilen och drog över.

Har inte något foto från vardagsrummet på övervåningen men håll med om att jag matchar mina gardiner som jag numer har där!

Åtminstone djurmässigt, hehe!

Noterade för övrigt det här nu i morse. Gula löv. Ska sommaren vara över nu, eller vad är det frågan om?

Idag ska jag köpa den här. Om maken handlar leksaker så kan jag göra det också. Har en Dyson sedan tidigare och det här är överlägset den bästa dammsugaren på marknaden. Vill dock ha en på båda våningarna av bekvämlighetsskäl.

Men, allra först ska jag släpa med maken in till Wilmer-Malin och fika. Idag går den stora Prideparaden av stapeln Wilmer ligger nära en av gatorna som paraden är på. Första Prideparaden på ett par år så det kommer bli helt galet mycket folk!

33
133