ANNONS
Integritet på Tailsweep

Soppköksonsdag

/

Igår var jag äntligen tillbaka i soppköket efter en månads frånvaro. Har aldrig varit borta så länge på de snart 4.5 år jag varit med i organisationen och det var galet roligt att få träffa våra äldre igen!

Jag fick så många kramar och mycket kärlek från de äldre.

Vår gemenskap med dessa utsatta är väldigt speciell och jag är otroligt tacksam och glad över de år jag varit delaktig i det här. 


Jag hoppas att jag ibland kan förmedla glädjen i mina bilder.

Jag har varit borta i fyra veckor och på dessa fyra veckor har det hänt en del. Många nya ansikten men framför allt fler kvinnor. När det kommer nya till oss så sträcker jag alltid fram handen, presenterar mig och säger att dom är välkomna till oss. Tror nånstans att det är viktigt att dom ser att vi verkligen bryr oss om dom.

Igår hälsade jag på tre äldre kvinnor, bl a ovan, och med hjälp av en ”gammal” gäst som tolkade, så fick jag reda på att dessa kvinnor är flyktingar från Ukraina. Jag hör från flera håll att det inte funkar jättebra med myndigheterna för dessa krigsflyende och jag blir ledsen över att se att dom måste komma till oss för att bli mätta. Hur som helst så är dom varmt välkomna. 

Jag älskar den här bilden. Den här mannen är jättefin. Och jätteblyg.

Kicki 92 år, stamgäst. Vi ger några utvalda extra näringsdryck och Kicki är en av dom.

Inte en jättebra bild men när han sträcker sig efter sitt kaffe så berättar han att han precis nyss blivit ”rånad” av en ficktjuv som tog hans plånbok med leg, SL-kort, några korvören. Han var jätteledsen. Det är fan för jävligt. Inte nog med att man är en fattig pensionär, och många gånger hemlös, man ska behöva drabbas ännu mer.

Den här mannen ska jag berätta mer om sen. Ska bara leta fram ett annat foto. Årets make over. Blev så himla glad när jag såg honom.

Min fina ”Blekinge”. Alltid så glad och fin. ”Nästa gång vi ses så har jag rakat av mig skägget!”  ”Ja, det är fan på tiden Blekinge! sa jag.

Det fattas ett par personer men dessa människor är navet för mig. Det här soppköket betyder så oerhört mycket för de människor som behöver oss, men också för oss som jobbar som volontärer. Den uppskattning vi får av de äldre överskuggar allt annat.

10

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00