ANNONS
Integritet på Tailsweep

När man tycker att man är skitfiffig

/

Igår skulle jag ä n t l i g e n lämna min bil för foliering. Ni som hängt med vet ju att jag gjorde min Mini Cooper knallrosa och blingig. Efter tre år sålde jag den och nu för tiden ser jag rosa bilar överallt.

Alltså har jag inte valt rosa denna gång. Ska visa den när den är klar. Bilen skulle lämnas in tidigt i går morse till Bildekor i Stockholm som ligger mitt inne i city. Några timmar senare, kl 13.00, skulle jag på en ansiktsbehandling med Rebiome. Den där 21-dagars-behandlingen jag skrev om i förra veckan.

Hur som. Eftersom jag inte kunde få maken att hämta och lämna mig så var det bara att ta sig runt på egen hand. Jag gillar inte att åka tunnelbana varför jag bestämde mig för att stanna kvar i stan och gå lite ärenden tills det var dags för ansiktsbehandlingen.

IMG_8686

Jag åker ju bil precis ö v e r a l l t vilket gör att ma inte ser samma saker som när man promenerar. Som det här t ex. Statsiblioteket ligger rakt över gatan och någon har gjort en kopia av det för att snygga till det fula elskåpet.

IMG_8693

Man tänker sällan heller på hur otroligt vacker vår huvudstad är.

IMG_8690

Började med en frulle på favoritkedjan.

IMG_8691

Det var jag och min nya kompis som åt.

IMG_8697

Om man nu ska gå från ena änden av Stockholm till den andra änden så KAN det vara bra om man har pjuck som är väl ingådda. Kan säga att jag inte gick många hundra meter innan det började göra satanaperkele-ont. Ni som huvudstaden: jag gick från Norrtull, längs hela Sveavägen, ner på Kungsgatan och bort till Sturegallerian …

IMG_8694

Jag övervägde att testa en sån här men har aldrig gjort det tidigare och med min tur så vågade jag inte göra det första gången ensam.

När jag väl klev in i Sturegallerian trodde jag att jag skulle dö. Fifan så ont jag hade. Bestämde mig för att köpa ett par nya sandaler så att jag överlevde dagen. 

IMG_8695

Tänkte att jag lika gärna kunde köpa några som jag faktiskt skulle använda mer än en gång. 

IMG_8696

Jag ändrade mig dock ganska snabbt och gick över till apoteket och köpte plåster i stället. 

IMG_8704

Mitt emot apoteket ligger favoritaffären. IOAKU. Visste ju att det fanns stolar där så att jag kunde plåstra fötterna. 

IMG_8698

Nästa vecka startar tennisveckan i Båstad och Fanny, som äger IOAKU och designar alla smycken (hon var inte där igår) har tagit fram ett tennistema med bl a racketörhängen! 

IMG_8702

Även fast just tennisörhängen inte är mitt stuk så finns det 99% andra smycken hos IOAKU som gör det. Som dessa. Sjukt fina.

IMG_8703

En del av sortimentet kan man även bada med utan att de tappar färg. Fanny tillverkar mer och mer sånt.

Det var första gången EVER som jag gick ut från butiken utan en påse!

Nu var det dags att ta sig till salongen där jag skulle få ansiktsbehandlingen. Måste förklara. Den ligger på Karlavägen 7 och för er som bor i Stockholm och som inte vet så kan jag berätta något intressant: alla gator i Stockholm utgår från Stockholms slott!

Jag har järnkoll på det men igår hade skavsåren nått hjärnan för jag kunde inte tänka klart. Fick för mig att Karlavägen började i den änden jag gick mot. När jag var nästan framme insåg jag att jag var i allra slutet av vägen. Kan meddela utomsocknes att Karlavägen är SKITLÅNG. Suck. Och plåstren ramlade av h e l a tiden så då och då fick jag sätta mig på en parkbänk och sätta på nya. 30 grader varmt och svettig som satan.

Men, det var bara att gilla läget och vända.

IMG_8705

Det är ju som sagt åtminstone vackert här i stan.

IMG_8707

När jag äntligen kom fram till Veronica, som jobbar med bl a Rebiome, så var jag inte nödbedd när hon bad mig lägga mig på britsen.

IMG_8708

Finns det något skönare än att bli omhändertagen?

IMG_8710

Det här innehåller Probiotika. Enkelt förklarat så är det shitloads med nyttiga bakterier. 

IMG_8718

Snor text från deras hemsida: Probiotika är levande mikroorganismer som t.ex. laktobaciller och bifidobakterier och bidrar till god hudhälsa när de administreras i lämpliga kvantiteter. Probiotika är mer allmänt kända som ”goda” bakterier och kallas ”levande” bakterier. Laktobaciller lever också i fermenterade produkter, såsom mjölksyrapulver som används vid yoghurtframställning. Probiotika finns också tillgängliga som kosttillskott för att förbättra tarmens hälsa.

I den här kuren finns det 8 miljarder (!) goda bakterier och själva kuren inleds alltså med en rening av ansiktet och sedan på med probiotikan. I 21 dagar, varje kväll, ska jag smörja in ansiktet med det. Rengöring först och sen det här. Bara. Jag är ju van vid liiite fler produkter i min hudvårdsrutin, men som sagt, det här är en kur och jag kommer följa den slavisk. Har för övrigt använt Rebiomes produkter i en vecka nu och kommer fortsätta hela sommaren. Vill gärna se effekten då det pratas extremt mycket om mikrobiomer i hudvårdsbranschen.

Fötterna fick med andra ord vila i en timme men sen var det ut i värmen och knalla igen. Gick några kilometer tills jag kom till en tunnelbana. Är ju så sjukt dålig på hur det funkar men nu för tiden behöver man åtminstone inte ha en app för att fixa biljett.

IMG_8712

Det räcker med ett betalkort. Halleluja. 

IMG_8713

Sätter mig på tunnelbanan och efter några stationer byter jag till vårt lokala tåg här i hooden, vår spårvagn. Intill mig sitter fyra killar i målbrottsåldern och de har en djup diskussion om varför pungen är hårig! Jag höll på att garva ihjäl mig. Ingen visste varför ”men det måste ju ha NÅN funktion, det har ju allt som finns på kroppen!”

Stapplar de tre minutrarna hem och övervägde starkt att gå barfota sista biten men jag överlevde. In genom dörren, bytte till flipflops och tog makens bil till affären. Som ligger fem meter från spårvagnshållplatsen. 

IMG_8715

In i affären och roffar åt mig ett gäng glasspaket. Järnet hem och sen lyfte jag inte på röven resten av kvällen.

IMG_8717

Jag gick 1,1 mil totalt och fuck i helvete att jag någonsin kommer göra om det! I alla fall inte med fel pjuck. Väldigt glad över att ha en liten prutthund som inte alls gillar överdrivet långa promenader.

29

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00