ANNONS
Integritet på Tailsweep

När det kryper närmare

/

Jag bor i en del av Stockholm/Bromma som klassas som ett mycket ”välbärgat område”. Och innan jag fortsätter så kom inte dragandes med rasistkortet, för jag är allt annat än rasist. Däremot är jag jävligt mycket för lag och ordning. Problemet är dock att, pga av vår helt värdelösa integrationspolitik så har vi fått enorma problem i våra segregerade områden. Inte jättekonstigt när inte resurser läggs där de ska och när inte de som kommer hit får adekvat hjälp h e l a vägen in i vårt samhälle.

Det finns alltså vissa obestridda faktum. Som t ex att vi här i området periodvis har enorma problem med inbrott men då är de främst ligor från Baltikum. Detta är också ett faktum.

De senaste året har vi däremot fått extrema problem med bilstölder, eller stölder av bildelar. Där är det en blandad kompott av ”utförare”; dels ligor från Baltikum och de är då främst inriktade på bildelar. De rena bilstölderna däremot, de görs främst av lite olika gänggrupperingar i utsatta områden. Detta är också ett obestridit faktum.

Tidigt igår kväll, innan jag åkte in till soppköket, noterade jag en helikopter medan jag fixade kaffetermosarna. Då och då flyger dom över oss här i området men igår var det något särskilt. Det märktes nästan på en gång eftersom den hovrade väldigt länge rakt ovanför vårt hus.

Det går nån halvtimme och jag sätter mig i bilen för att åka till soppköket, men svänger förbi Coop Engströms, min lokala matbutik som jag bor väldigt nära. Utanför där är det kaos: shitloads med poliser och fullt med folk. Jag blir först orolig och tror att det skett nåt rån hos Mattias inne på Engströms men när jag kommer in och frågar personalen, som inte vet något, säger en ung flicka som står bakom mig i kassan: ”det är nån skjutning!”

Hon berättar att hon bor på en specifik gata intill och hon har sin mamma i luren, som i sin tur berättar att det just i det ögonblicket är någon som skjuter utanför deras hus. Jag frågar om hon behöver skjuts hem, eller ja, nånstans säkert men hon tackar nej och säger att hon ska vänta på sin mamma. De bor på Brommas dyraste gata, Grönviksvägen, där det finns få villor under 25-30 miljoner. Således en gata där inte särskilt många bilar som exempelvis Volvo 24o från 80-talet och liknande finns. Tvärtom.  

Lite senare meddelar media ovan.

Det här är så sjukt obehagligt. När det kommer så nära inpå en. Jag har en hyfsat intressant bil för den här målgruppen så det är väl en tidsfråga om det här fortsätter. Borde kanske haft kvar min rosaglittriga Mini Cooper. Har svårt att se banditer åka omkring i en sån! Dock har maken större problem då han har en väldigt sällsynt BMW. Gissa om han har beställt kamerautrustning till garageuppfarten!

Problemet är bara att det här inte kommer upphöra, tvärtom.

Det kommer fortsätta tills samhället sätter in rätt resurser i dessa utsatta områden. Tills man hjälper familjer. Det går inte bara att skita i dessa ungdomar som hamnar snett och rakt in i kriminaliteten. Jag har en advokat som till 99% har gängkriminella som klienter …. och så en kärring från Bromma (!) och jag har en kompis som är socialchef i ett av dessa problematiska områden, och det är inga vackra historier jag hör. De som jobbar med dessa ungdomar skriker efter resurser, men ingen jävel hör dom.

47

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00