ANNONS
Integritet på Tailsweep

Alltså, vi m å s t e prata om det här

/

Höll fanimej på att tappa datorn i golvet härom dagen när jag var inne på Aftonbladets hemsida och såg den här rubriken. 

Jag trodde på riktigt att det var ett skämt men nejdå. Här i huvudstaden har vi nu jämställda cykelbanor. Vad i helvete håller dom på med?

Tydligen finns det folk som har stört sig på att symbolen på Sveriges cykelbanor är manlig så nu har man, med Stockholm som först ut, börjat markera en kvinnlig symbol.

Först och främst: ursäkta mig men jag ser bara en cykeljävel och inget i min skalle kan få det här till en kvinnlig cykelsymbol.

Sen har vi dåren som håller i vad-det-nu-är. Det är Stockholms trafikborgarråd och så här säger han i artikeln: ”Det blir en mer levande stad och en tydlig markering att det inte bara är män som cyklar, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) som själv var på plats vid Sergels torg.”

Okej, vilken tur att han vill markera att det inte bara är män som cyklar. Som om vi inte visste det. Jag blir helt orkeslös.

Hans mission de senaste åren har varit att se till att halva Stockholm utrustats med nya cykelbanor, alternativt sett till att göra om befintliga trafikfiler till cykelbanor.

Missförstå mig rätt här, jag har absolut inget emot fler cykelbanor men om man ser till Stockholms infrastruktur så finns det områden där det byggs enormt många bostäder, som inte är färdiga ännu, och redan nu har vi stora trafikproblem: köer = utsläpp. Fattar därför inte hur han tänker när han då ”kapar” befintliga vägar och breddar cykelbanor. Hur folk än tänker kring miljö så k o m m e r inte antalet bilar att minska, snarare tvärtom.

Well, tillbaka till det här med en kvinnlig symbol för cykelbana. Visst ska vi ha ett jämställt samhälle men ibland tycker jag att man går för långt. Vem fasen har någonsin tänkt på att den symbolen vi alltid har haft, har varit manlig?

Jag blir lite trött.

51
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00