ANNONS

Fifan så slut man är

/

Ni som hänger här sedan länge vet ju vad det här med showhelg med dansskolan innebär. Varje danstermin på Kindahls Dansskola avslutas med en showhelg för släkt, vänner och familj och även om inte alla 2000 av skolans elever är med så är det sjukt många. De har under hela terminen fått träna inför den här helgen och förväntningarna har varit enorma. Det är allt från 5-6-åringar, som uppträder efter deras förmåga, till proffsdansarna, som har hållit på i många, många år.

Jag tror att 18-åringen var 7-8 när hon började på Kindahls. Hon tävlingsdansade i disco och hiphop under många år men är nu endast lärare. Just på dessa terminsavslutningar så är även lärarna med i flera dansnummer under de 8 shower som denna helg bjuder på.

Min insats är att ansvara för kafeterian tillsammans med Håkan … som är gift med dansskoleägaren. Det här skrev jag om igår och i går morse var det dags igen. Senaste gången var november 2019 sen kom ju pandemin. Herrejösses vad vi alla vara laddade.

IMG_7275

Jag mår inte jättebra just nu och känner man mig så syns det i ögonen, men jag försökte sminka mig bort från det och klä mig i färger som gjorde att folk inte tittade så noga på mitt fejs.

IMG_7299

Vi skulle dock inte klara det utan andra föräldrars hjälp. De ställer upp i vått och torrt.

IMG_7303

Vissa av dansnumren är på proffsnivå.

IMG_7313

Tjejerna är så sjukt duktiga.

IMG_7280

Man blandar lekfullhet till riktigt avancerade nummer.

IMG_7287
IMG_7284

Här är några av 18-åringens elever som dansar på scen för första gången …

IMG_7282

… medan hon sitter nedanför scenen och instruerar så att de inte ska glömma stegen.

IMG_7317

Jag är så jäkla stolt över 18-åringens resa. Just nu är hon dock totalt slutkörd då hon tar examen om drygt två veckor och det är hur mycket prov som helst i skolan samtidigt som hon jobbar på dansskolan och i kyrkan.

Vi var inte klara förrän vid 20-tiden i går kväll och när vi satte oss i bilen så halade hon upp ett papper med 150 frågor om affärsjuridik.

IMG_7322

”Jag måste kunna det här till på måndag så kan du förhöra mig på vägen hem nu?!”

Alldeles strax ska vi iväg igen. Sladdar förbi Martin & Servera först för att fylla på grejer till kafeterian.

Kör hela dagen, sen järnet hem sen eftermiddag/kväll för att brygga kaffe till soppköket i kväll.

Kan säga att jag är väldigt mör just nu. Inte van att träffa så mycket folk och vara så trevlig … i så många timmar!

4

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00