Inlägget innehåller annonslänkar

När man glömmer bort bra märken

Eller ja, glömmer kanske jag inte gör men ibland måste man bli påmind.

I veckan var jag hemma hos ett par kompisar, Tommy och Janne. Tommy äger företaget som bland annat är distributör för Dermalogica, ett av hudvårdsbranschens bästa märken. För drygt ett år sedan kom de ut med ett otroligt bra serum för halsen, som jag kontinuerligt använder.

Bara den tekniskt fysiska lösningen på den gör den unik. Svårt att förklara, men man tar bort locket och vrider på hela toppen för att öppna och sen rollar man krämen på halsen. Otroligt bra och jag är inne på min tredje just nu. Håller på med ett test av tre stycken olika märken och detta är ett av dom. HÄR hittar du ovan, värd varje krona.

I alla fall. Var hos dom och åt middag, vi brukar ses några gånger om året. 

Jag träffade Tommy på en pressresa till Rom för flera år sedan. Genom Daisy Beauty. Svinvass tunga och smart som få.

Maken Janne är en välrenommerad hudläkare, som numer bara jobbar lite grand på våren och lite grand på hösten. Det är alltid Janne som lagar maten och det är alltid sjukt kul att ses. 

De har precis sålt sin lägenhet i Barcelona och köpt en stor takvåning i Alicante, som de just nu tokrenoverar. Me like a lot eftersom jag kan hälsa på dom nu då vi alltid flyger till Alicante när vi spenderar somrarna i Spanien.

Tommy brukar alltid ge mig lite grejer när jag är där. Han vet att jag är en sucker för hudvård, men tycker att jag borde hålla mig till ett märke … så klart!

Dermalogica behöver man ju sällan skriva om eftersom alla vet att det är ett otroligt bra märke, så även om jag använder vissa av deras produkter så är jag rätt dålig på att skriva om dom. Har dock skrivit om det här halsserumet förut då det ä r galet bra.

Nu kommer dom med tre nyheter; 

En ögongel som hjälper svullna ögon. Man har den under ögonen och den reducerar intrycket av mörka ringar, fina linjer och svullna ögon. HÄR hittar du den. Gudskelov så har jag sällan dom problemen men däremot kommer nästa grej bli en favorit i sommar:

En ansiktsmist med hyaluronsyra som ser till att huden är superfuktig i flera timmar och innehåller en massa nyttigheter för huden. Används efter rengöring men kan absolut användas under hela dagen, vilket jag garanterat kommer göra. Lever på dessa under somrarna. HÄRhittar du den. 

Sen kommer dom med ytterligare en ny produkt. När Tommy öppnade lådan undrade jag vad i hellskotta det var för något. 

Det är två ”Iceglobes”, glaskulor, som man lägger i kylskåpet för att få kalla, sen massera man sig i ansiktet med dom. För att lugna stressad hud. HÄR hittar du dom.

Ovan kommer nog inte användas jättemycket av mig, även fast jag har testat och konstaterat att det ÄR skönt. Dock har jag en dotter som tycker att det verkligen hjälper mot ”plufsig och utarbetad hy”, så dom får hon ärva!

Nu när jag gick igenom deras sortiment för att skriva om produkterna så insåg jag att det var länge sen jag hade en del av deras väldigt bra grejer .. så nu har jag beställt hem lite. Bl a två nya grejer som jag skriva om sen, om de är bra.

1
43

Jag tänker att jag måste förklara en sak

Jag fick den här kommentaren från Karin, en av mina kloka läsare … men som sällan håller med mig, haha!

(Hennes kommentar avser mitt inlägg om att vi köpt in en massa kläder och skor till våra hemlösa.)

”Jag förstår att det känns bra att köpa och ge nya kläder men kläderna blir använd så fort de tas på och det finns mängder med kläder som kan återbrukas. Hela kön skulle på en gång kunna få en komplett garderob som inte skulle kosta en krona. Skor, strumpor och underkläder nytt. Övrigt finns massor av återbrukat i nyskick. Tänk hur snabbt det blev överfullt med kläder till Ukraina. Folk har mängder hemma. Ett sätt att få pengarna att räcka längre för en förening som er.”

Jag kan förstå Karins resonemang, men som jag svarade henne: Våra hemlösa får väldigt mycket second hand-kläder, och det är ju jättebra, men vi har bestämt att en del av de pengar vi får in m å s t e gå till nya fräscha kläder.

Det här kan man naturligtvis ha många synpunkter på men jag undrar stilla om det finns någon människa över huvud taget som går omkring i 100% second hand? Bara för att man är hemlös så ska man inte kunna få nya fräscha kläder? Visst, miljötänk i all ära, men att låta våra hemlösa bära ett 100% ansvar över det är för oss inte rimligt.

Vi är dock väldigt noga med att köpa in kläder till nedsatta priser, så klart. Av en händelse hittade jag för en tid sen en webbshop som heter StadiumOutlet, och som visat sig var en guldgruva. Mycket bra grejer till låga priser.

Jag har tidigare gjort misstaget att köpa in t ex asbilliga skor från en ”billigaffär” som visat sig bara hålla ett kort tag. Ingen större idé alltså och därför köper jag nu gympadojjor och sandaler i lite bättre kvalitet, men till låga priser på just StadiumOutlet.

Det här med skor är väldigt viktigt … har vi upptäckt. Det är helt värdelöst att ge våra hemlösa billiga skor med tanke på att de går hundratals mil om året. Det blir dyrare i längden.

Så, att vi ger våra hemlösa nya t-shirts, fleecetröjor, skor, strumpor och jackor, ryggsäckar mellan varven är en av anledningarna till att ingen av oss volontärer får betalt för vårt arbete. Vi har bestämt att det ska vara så just för att så mycket som möjligt av de ni skänker ska gå till våra hemlösa och fattigpensionärer.

Vi är för övrigt väldigt noga med till vem vi delar ut till. Det har tidigare förekommit att vissa säljer nya saker de fått av oss för att överleva, och därför har vi slutat med allmänna utdelningsdagar. Jag har järnkoll på vilka vi delar ut till, just för att de som verkligen är i behov ska få.

Så här ser min bil ut 365 dagar om året. Skor, kallingar, strumpor, t-shirts, underställ, ryggsäckar, fleecetröjor, plåster och Alvedon. Jag har ett litet lager hemma i källaren som jag plockar ifrån efter behov. Skriver upp alla jag ger till för att ha koll.

Man får naturligtvis tycka vad man vill om hur vi gör det här men vi ser alltid till de hemlösas bästa. Alltid. Liksom alla vi andra som har ordnade liv så förtjänar de åtminstone ett nytt klädesplagg då och då.

Glädjen i deras ögon över ett par nya skor, eller strumpor/kalsonger är obeskrivlig.

… och för er som undrar: ja, vi kommer skaffa oss ett 90-konto men allt tar tid. Alla som jobbar med VidDinSida har heltidsarbeten och då organisationen växer lavinartat så tar minsta lilla extremt mycket tid varför vi inte har prioriterat just ett 90-konto.

Men, det kommer.

25
122

Inlägget innehåller annonslänkar

Skön kofta

Nu är det ju sånt däringa mellanväder varför jag gärna går omkring i långkofta.

Älskar ärmarna på denna modell och den finns givetvis i flera färger HÄR!

3
30