ANNONS

Bakom kulisserna

/

Inlägget jag skrev om Elles modegala och Ebba B genererade väldigt många insiktsfulla kommentarer. Har ni inte läst, så scrolla bakåt och gör det.

Vi kan väl alla enas om att vi har ett stort samhällsproblem. Stort. Och det växer lavinartat.

Jag funderar kring en sak. Först efter att ha läst ”Tills alla dör” av journalisten Diamant Salihu för något år sedan, insåg jag vidden av vårt växande problem.

Det här med att brandbilar och ambulanser BACKAR in i socioekonomiskt utsatta områden för att snabbt ta sig därifrån när stenkastare och andra våldsbenägna människor kommer.

?!

Upploppen som skedde senast, med flera hundra skadade poliser, en del mycket allvarligt: HUR ska dom försvara sig? Vad är okej? Om din man, son, pappa … eller fru, dotter, mamma, arbetar som polis ute på fältet; skulle du känna att det är okej att han/hon blir sönderslagen under arbetstid?

De är anställda av samhället för att se till att lag och ordning efterföljs men samhället i sig gör inte ett jävla skit för att förhindra att situationer över huvud taget uppstår, för att inte tala om att det är NOLL uppbackning efteråt.

Är det så vi ska ha det?

Att skjuta skarpt är för mig inget alternativ. Eller jo, om en polis befarar fara för sitt liv: skjut på för f-n. Lätt. Det f å r dom dessutom göra enligt vår satta lag. När det blir stökigt som på nämnda demonstrationer nyligen, så är skarpt skjutande förenat med risk för skador på fler än nödvändigt så varför inte börja använda gummikulor? Rakt av. Så fort folk inte hörsammar polisen så ska dom skjuta gummikulor DIREKT.

Vad har dom för möjligheter idag? Ropa lite att folk ska backa, ta fram batongen och fäkta en sväng samt möjligen använda tårgas. Problemet med batong och tårgas är att man då måste vara närmare rent fysiskt. Alltså är man som polisman utsatt för en större risk.

Sen ska det vara extremt straffbart att ge sig på polis, brandmän, sjukvårdspersonal och ordningsvakter.

Jag säger bara så här: ni som är emot att polisen ska ha större befogenheter, fundera en stund om du själv, eller om du har någon nära anhörig, som du, utan problem skulle vara noll orolig för om de jobbade i dessa yrkesområden.

Jag såg en intervju med en polis, som närvarande under ett av dessa upplopp och som berättade att han med egna ögon sett hur många mammor varit med och kastat sten mot poliserna och uppmanat sina SMÅ BARN att göra detsamma. Vad i helvete?

Men nej, nej, vi sitter kvar i våra soffor och tycker. Det är ju så viktigt att alla människor har lika värde. Och ja, det har vi, OM VI SKÖTER OSS. Sköter du dig inte så nej, då är du fan inte lika mycket värd som oss andra.

Jag skiter fullkomligt i var man är född, vi har ett en demokrati och om vi ska börja tafsa på yttrandefriheten så är vi ute och hojar ordentligt.

Om jag vill göra en nidbild av nån profet, eller bränna bibeln, fine, då kan jag göra det. För det är min yttrandefria rätt. Tar du bort den rättigheten, vad händer då? Vem ska avgöra om vad som är kränkande?

Sen kan man ju diskutera om jag är allmänt korkad eller inte, som väljer att göra en sån sak offentligt. Bränna biblar och koraner skulle jag göra hemma i min öppna spis. Om nu så vore.

Men, det är fortfarande min rättighet enligt vår lagstiftning. Som vi demokratiskt har kommit överens om.

Jag gillar när det bli diskussion bland er läsare för ni är jävligt bra på att hålla det på en rätt nivå men jag undrar över er som är upprörda över att polisen borde få större möjligheter: hur tycker ni att såna här händelser ska lösas?

Jag är på riktigt intresserad av era åsikter. Är för övrigt uppvuxen på 70-talet när man skulle PRATA varandra till rätta.

Oj vad det har gått bra med det.

Avslutningsvis kopierar jag in den kommentar som nailar hela problematiken 100%. Den är skriven av en läsare som hängt här i flera år och som är extremt insiktsfull.

”Hon ifrågasatte- med all rätt- hur det kunde komma sig att ( numera verifierat)- 183 poliser skadats; varav en hjärnskada- det är krossade utslagna tänder,sårskador, i övrigt blåslagna med arm/benfrakturer och mångmångmiljonbelopp i förstörd statlig egendom. Att ingen dog är en slump.

Det borde rimligen varit 100 -300 ihopbuntade galningar färdiga för bortforsling i den situationen. Detta var inte fallet på grund av värdegrundsförstoppad polisledning med usel strategisk planeringsförmåga byggd på samma jävla flatpannade cyklopsyn.

Poliserna som ev hade sköld tog med dem på eget bevåg. Det var inget som polisledningen ansåg dem behöva för att det kunde ”eskalera” våld?!

De har vare sig vattenkanoner eller tårgas som arbetsredskap. Det står en vattenkanon på museum i Sthlm från 50;talit’ish. Så nu har man lånat en från Köpenhamn till Malmö.

Haveriet inom polisorganisationen, vilket redan har slagits larm om för länge sen är ingen alarmistisk rasistisk överdriven konspirationsteori. Det är välkänt, Bla genom Peter Springare.

Det vi såg i Ramadankravallerna av Överlagda multipla mordförsök med langningskedja av folk i alla åldrar-vassa stenar utkörda med bilar och kundvagnar är ngt man sett på bekvämt avstånd i TV från Mellanöstern!!definiera de strukturerna! De som inte förstår vad som händer är ohjälpligt förlorade och har gått vilse i sagoboken där unicorns fiser ekocertifierade regnbågar över lejon och lam som betar på en sommaräng sida vid sida.

Ni fattar att en stat som vridit förmåga och juridisk rätt ur händerna på medborgarna att försvara sig själva genom ett våldsmonopol- ÄR vad som står mellan er & total anarki?

Ett våldsmonopol som backar för mordlystna mobbar i fem städer- kan inte skydda andra.

Hemrån, äldrerån, personrån, barnrån- nu sist en 10;åring som knivrånades på sin elsparkcykel!! Våldtäkter skjutningar sprängningar. Vad fan är det för fel på folk som jagar skiten ur, rasismanklagar och brunsmetar dem som pekar på den nakne kejsaren och utbrister att han är naken?

Tänk alla skötsamma som faktiskt sitter fast i sk ”utsatta områden” som får sina bilar brända, barn rånade, döttrar våldtagna! Tänk alla ådringarna som inte törs svänga arslet med rullatorn utanför dörrn ens!

När nu både Svt samt SR till och med går ut och påstår på respektive lands språk- med xl spridning- att Ebba direkt uppmanat att skjuta ihjäl muslimer.

HUR kan nån enda rimlig person INTE förstå allvaret i att ett av skattebetalarna med 9 miljarder, tvångsfinansierat sk ”oberoende public service” agerar på det sättet? Att islamister & kriminellas göranden, hot mot sociala myndigheter inkluderat enskilda medarbetare MÅSTE åtgärdas snabbt! Att poliser som möter direkta dödshot får skjuta skarpt! Är det kontroversiellt!? Really! Har ni redan glömt polisman Danman?

Polisen har ingen skyldighet att dö på sin post pga politiskt tillsatta som tex Dan Eliasson utan ämneskunskaper och kännedom om polisyrket som hantverk. (Den idioten har f.ö galopperat genom Försäkringskassan där hans komprometterande mailraderande inte fick honom ur sadeln-liksom Migvetket)

SAMTIDIGT som samma media slår larm om propaganda som Ryssland skickar ut löpande under pågående annektering & attacker av Ukraina?!

Tidigare har man kunnat sitta och förföras över eskalerande knark, våld, brott, i södra Sverige på bekvämt avstånd. Nu har vi också fått förnedringsrån kidnappningsrån hemrån klankrig häruppe.

Slår vad om att Svensson i Lule blev lite chockade av att en ung tjej blev skjuten i ansiktet 8 ggr pga bilfälgar, av en klankriminell från Sthlm.

Eller butiksbiträdet i Norsjö som överfölls och utsattes för ett våldtäktsförsök på lagret på sin arbetsplats av en person som anspg sig ha rötten att förse sig med sex”Alla behöver sex” som han sa på rättegången, eller 89;åriga Helga som tog en kort promenad till soprummet med sin rullator, fick skallen inslagen och sen förblödde av två knivpunkterade lungor och avskuren kroppspulsåder.

Visst- hon kunde snubblat omkull med rullatorn & slagit ihjäl sig, tragiskt dödsfall vilket som eller? Men att bli slaktad i ett soprum i lilla Norsjö ÄR ett uppseendeväckande otippat sätt att lämna in. Well, en ung funktionsnedsatt thej som blev våldtagen på en Cafe’toalett på Espresso house var ju också smashing. De styrande i vårt land som är ytterst ansvariga har mycket blid på sina händer.
Fakta;
Under årets första 4 mån- 133 bekräftade skjutningar. – 27 avlidna. – 36 skadade. – 77 detonationer, förutom alla avslöjade förberedelser och försök.”

51
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00