ANNONS

Daisy Beauty Expo

/

Den här pandemin verkar ju vara här för att stanna och med den stannar många branscher, verksamheter etc.

Jag har den galet stora förmånen att vara indragen i skönhetsbranschen. Detta tack vare Kicki Norman, som tillsammans med sin sambo Sam, äger skönhetsmagasinet Daisy Beauty. Kicki är journalist och för 7-8 år sedan fick jag min första inbjudan till DB’s evenemang. I januari varje år ordnar de en mässa där ca 100 st av Sveriges skönhetsjournalister, skönhetsbloggare och beautynördar får möjligheten att träffa utställare från hud- och kosmetikvärlden, som presenterar kommande nyheter. Jag var nog … är nog … den enda av samtliga som skriver om annat än just det.

Det var i alla fall då, för 7-8 år sedan, som mitt intresse för hudvård vaknade. Jag var 49-50 och hade aldrig NÅGONSIN använt krämer och annat i fejset. Bara smink. ”Tvål och vatten är väl precis lika bra?!” Typ.

Dessa mässor, eller ”Expon” som det heter, åtföljdes av pressresor runt om i Europa. Två gånger om året. Vi kunde t ex åka till Rom, där flera hudvårds- och sminkmärken fanns med och presenterade nyheter. Eftersom inte alla i branschen kan följa med på dessa resor så har Kicki och Sam varit noga med att låta folk varva, att bjuda in nya på resorna, men jag har haft så sjuk jäkla tur att få ha varit medbjuden på i stort sett alla.

Det som är den röda tråden i DB’s arrangemang är att det alltid är superproffsigt anordnat. Från restaurangval till val av representerade företag. De har galet stora krav på dessa och efter varje resa/expo så får man fylla i en enkät där man talar om vad man tycker om presentationerna och arrangemange .

Utöver dessa pressresor och expon så arrangerar de även Daisy Beauty Award i februari varje år.

Jag sitter med i juryn för tredje året och denna gång fick jag kategorin ”Årets Läpprodukt”. Jäkligt kul eftersom jag är en sucker för just det.

Pandemin har gjort att DBAwards inte kunnat arrangerats som vanligt: med hundratals inbjudna, röda mattan, underhållning och god mat, utan förra året och i år blir det digitalt. Pisstråkigt.

Mässorna i januari, eller exposarna  … heter det så? … Gjordes om under 2020 och Kicki och Sam anordnade i stället flera små mini-expos: bara en handfull företag fördelade i varsina stora konferensrum på ett hotell här i stan. Vi, ett litet antal inbjudna besökare, har delats in i grupper om fyra personer, och så har man fått x antal minuter i varje konferensrum och fått produkterna presenterade … sen har man gått till nästa … och nästa. Och med munskyddstvång.

Allt för att undvika smittspridning men ändå hålla en bransch någorlunda uppe vid ytan.

För några månader sedan såg livet lite ljusare ut och Daisy Beauty bestämde sig för att ordna ett vanligt stort Expo och bjuda in det vanliga antalet besökare.

För ett par veckor sen kom dråpslaget med skärpta restriktioner. Nu blev det panik. Kunde man över huvud taget genomföra det?

Men, som vanligt så lyckas dom. Dock var det osäkert ända fram till i tisdags nu i veckan. Man ser helt enkelt till att utöka Expots fysiska yta. Man delar in samtliga deltagare i grupper. Ingen kommer genom dörrarna utan att uppvisa ett godkänt PCR-test/vaccinbevis. ALLA måste ha munskydd. Man får inte vara nära varandra.

Det ska serveras lunch och då är alla deltagare indelade i tre stora grupper varav varje grupp måste hålla ordentligt med avstånd. Man delar in utställarna i olika zoner och man får en exakt plan på hur och när man ska in i de olika zonerna.

Det är just precis idag, om ett par timmar, som detta expo öppnar och det är så här min dag kommer att se ut. Expot inleddes egentligen igår med ett antal föreläsningar från några av de utställande företagen. 

851DA848-3883-487F-A5A6-B76AC553F83E

Dom här tråkiga jäkla munskydden som finns är ju galet fula, om än effektiva.

IMG_2796

Alltså sätter man på sig nåt annat o v a n p å de CE-godkända. Fiffigt va?!

IMG_2804

Det enda tråkiga är att man inte kan krama alla kompisar, som  Linnea Öst t ex. En riktig journalistdrake i branschen. Hon kan ALLT. 

IMG_2830

En annan kompis och journalistdrake som också kan allt: Jessica Blockström. Jävlar som jag har lärt mig av dom.

IMG_2808

Kicki hälsade alla välkomna och kom med ytterligare instruktioner som t ex att vi inte fick gå ut samtidigt ur det enorma konferensrummet, utan gå i små grupper och hålla avstånd sinsemellan.

Med det här kan man konstatera att det faktiskt g å r att få saker och ting att nästan vara som vanligt samtidigt som man respekterar de regler som finns. Viktigt att komma ihåg är att det här inte är ett offentligt evenemang vilket t ex betyder att Daisy Beauty inte alls behöver kräva vaccinbevis samt att vara så stenhårda som de är, men de har valt att ha dubbla svångremmar, skärp och hängslen.

Så att vi som har ett stort skönhetsintresse kan få sprida våra kunskaper och ha kul tillsammans.

12
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00