ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

När man kan ändra sig

/

Som ni vet rör jag mig med ett ben i hudvårdsbranschen och känner därmed en himla massa ”beautynördar” såsom privatpersoner med stort intresse samt alla skönhetsjournalister som vi har.

Jag rådfrågar alltid folk om jag är nyfiken på en produkt, även er här inne. För nåt år, eller två, sedan började något som kallas för cleansing balm poppa upp precis överallt. En slags tjock gegga i en burk som man tvättar rent ansiktet med och ”tricket” är att man inte ska blöta ansiktet innan man gnossar in sig i det.

En av mina mindre bra ”egenskaper” är att jag inte tycker om att bli kladdig om fingrarna. Har gärna på mig handskar när jag skär kyckling etc. När jag tvättar mig i ansiktet så gör jag som alla andra: först en vit rondell för att ta bort mascara och det värsta, sen blöter jag ansiktet med vatten och efter det kör jag rengöring i handen och så gnussar jag runt i ansiktet. Jag måste alltid blöta händerna om jag ska använda nån rengöringsprodukt.

Därför har det har den här cleansingbalm-trenden aldrig attraherat mig. Aldrig i livet att jag tar i en rengöringsprodukt med rena händer och ännu värre: gnussa in det i ett torrt ansikte. Näpp, no, never.

Jaha. Tiden går och jag går på lite hudvårdsevent. Vid ett tillfälle får jag med mig just en sån där burk hem. Från ett jäkligt bra märke, Sunday Riley. Ställer det i badrumsskåpet.

Pratar med en kompis för några månader sen som påstår att cleansing balm är Guds gåva för ansiktet när det kommer till rengöring

. ”Du måste fan prova Mona för det ÄR bra!”

015C693C-C132-4117-BBBF-FF00CB2ECDC1_1_105_c

Sagt och gjort. Går hem och gör det. Tycker det är skitäckligt i början. Har svårt att vänja mig vid kletet och att smacka på sörjan i ett torrt ansikte. Märker dock att ansiktet blir väldigt rent. Efter några veckor inser jag att det nog inte är en sån dålig produkt så jag bestämmer mig för att testa fler märken. Det här har jag pysslat med under några månader och kommit fram till tre märken som jag tycker är bäst av de som finns. För mig är, förutom kvaliteten, det viktigaste att alla produkter jag använder är dryga eftersom det oftast kostar en slant. Lägger hellre pengar på något som är väl utvecklat och med bra ingredienser än något mindre bra, bara för att det är billigt. 

IMG_0950

Här har ni dom.

Den första, från New Nordic, kommer på fjärde plats. Den är riktigt bra MEN, den är lite oljig i konsistensen … och som sagt; för mycket kladd blir jobbigt för mig men den rengör väldigt bra. HÄR finns den.

IMG_1073

Den här är len och rengör också på djupet. Lite mer ”neutral”. HÄR

DC7177A3-9554-4493-A02D-F5F5FF6E885C_1_105_c

Sen har vi den här. Elemis är för övrigt ett nytt märke för mig även om jag hört från kompisar i branschen att det är väldigt bra. Den här balmen är grym men har ett minus för mig personligen: jag avskyr rosdoft. Har ändå fortsatt att använda den då den är riktigt, riktigt bra och man känner sig väldigt ren efteråt. HÄR hittar du den.

IMG_1072

Denna är min favorit alla dagar i veckan. Rengör på djupet, en god doft och man känner sig väldigt ren efteråt. HÄR

Även om Sunday Riley är favoriten så märker jag att jag gärna använder Elemis ros-varianten oftare än ”lovligt” trots att jag avskyr doften. Fasen, det blir nog en delad förstaplats på dom!

10
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00