ANNONS

När andra än män får berätta

/

Härom kvällen var jag och 30-åringen på en förhandsvisning av dokumentären ”De rättslösa” producerad av Maria Sveland och Cissi Wallin.

IMG_8840

Efter lite sms:ande med 30-åringen så hämtade jag upp henne på vägen.

IMG_8853

Kvällen inleddes med en middag för de som varit involverade i filmen.

IMG_8845

”Sandra” och Maria Sveland. ”Sandra” ska jag skriva mer om vid annat tillfälle. Jag har en fet jävla munkavle just nu, tyvärr.

IMG_8849 2

Merly, som har en fruktansvärd historia, Cissi och ”Sandra”. Mycket skratt, trots kvällens allvar.

IMG_8855

Filmen visades under två sittningar då trycket var stort, bl a var 300 journalister inbjudna.

IMG_8843
IMG_8856
IMG_8857

Lugnet före stormen. 

IMG_8870

Charlotta Flinkenberg, också inbjuden journalist men var min +1. Hon är grym på precis allt hon företar sig: styling, hemma-hos-reportage, intervjuer, viktcoachning m.m. När jag kom hem efteråt så messade hon mig och frågade om jag hade nån bild på Maria och Cissi vid presentationen … och det hade jag: 

IMG_8877

Som sagt, hon är übernoga med precis allt!

IMG_8859

Två MYCKET stolta producenter. Med all rätt.

IMG_8867

Jag kan inte berätta så mycket … än … men det det här har varit en lång, lång process.

IMG_8878

Jag älskar Cissi, hon är en FANTASTISK människa. Snäll, givmild, smart och rolig så ända in i helvete … vilket sällan märks i media. Sjukt glad över att våra vägar korsades på nåt event för flera år sedan.

Filmen kommer att visas på SVT Play den 24/10 och på SVT den 28/10. Jag önskar och hoppas att ALLA ser den här. Jag önskar och hoppas att den kommer visas i skolor. I alla skolor. Det här är inte en film om att hänga ut förövare, den handlar om konsekvenser, om vad som händer när man berättar sin historia. Om vad det kostar vårt samhälle.

Har väldigt svårt att tro att den inte kommer beröra även de mest kritiska.

Och när en tid har gått ska jag berätta om spelet bakom kulisserna.

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00