ANNONS
Integritet på Tailsweep

Incel – och hatet mot kvinnor

/

Det här inlägget måste ni läsa!

Kalla Fakta på TV4 har gjort ett reportage om Incel-män och Nyheterna på samma kanal har pratat om/gjort reklam om programmet i två dagar. Först lyssnade jag bara med ett halvt öra eftersom jag trodde att det var nån slags ointressant hittepå-grej som man gjort bara för att man inte hittat nåt annat att göra program om. Men, när Nyheterna intervjuade en incel-man i morse så vaknade jag. Ordentligt.

Jag googlade lite och hittade denna info.

”En person som lever som oplanerad oskuld eller i ofrivilligt celibat är en vuxen person som misslyckas med att initiera eller upprätthålla en sexuell eller kärleksrelation trots egen önskan att uppleva en sådan. I begreppet innefattas även människor som är i sexlösa relationer men som önskar vara sexuellt aktiva, medan personer som frivilligt är sexuellt avhållsamma inte innefattas i begreppet. Dock har forskningen sällan undersökt skillnaden mellan personer i frivilligt och ofrivilligt celibat.[1]”

Okej. Här har vi alltså en rörelse bestående av män som vill ha sex, men som av nån anledning inte får till det med kvinnor … och då bestämmer sig för att man ska hata dessa.

?

På Nyheterna intervjuar dom ”Adam”, som är i 25 års-åldern. Han vill ha sex men är oskuld. Därför känner han ett hat gentemot kvinnor.

?

Jag läser vidare på nätet och kopierar in lite här från Wikipedia. Ta er tid att läsa.

”Minnes manifestation efter Isla Vista incidenten 2014.

Masskjutningen i Isla Vista 2014

(en) och lastbilsattacken i Toronto 2018(en) var terroristattacker som utfördes av gärningspersoner som identifierade sig som incels, och som ville hämnas på sexuellt aktiva kvinnor och män för sin sociala utslagning. Dödsoffren var i huvudsak kvinnor.[3][22][23] De hade kommunicerat sina budskap på bland annat subredditen /r/incels, där även uppmuntran till våldtäkt och självmord hade förekommit.

Denna subreddit stängdes i november 2017, och hade då 40 000 deltagare. Reddit stängde en annan stor subreddit för incels, /r/braincels, i september 2019. Det finns deltagare på forumen som har tagit avstånd från våldsbejakande,[4] medan enstaka deltagare har hyllat gärningsmännen och firat rörelsens hämnd.[24]

Endast en liten bråkdel av incelrörelsen bejakar våld.[3] Mindre extrema Incel-forum, som inte tillåter våldsbejakande budskap, fortsätter att existera på olika plattformar, såsom Reddit4chan och Voat.

Fler terroristattacker som har utförts av personer som har varit aktiva på incelforum är skjutningen på Tallahassee yogabutik 2018(en) i Florida, och Skjutningen från Dallas Courthouse 2019(en) i Texas, USA.”

”År 2010 skrev professor Bo Rothstein debattartikeln ”Nobbade män är en tickande bomb”, och menade att kvinnor brukar rata män som har lägre utbildning eller ekonomisk status än dem själva.[28]Björn Werner beskrev år 2020 ”de ratade Tinder-männen” som 2010-talets stora förlorare.[29] Personer med antifeministiska och högerextrema åsikter har i svensk debatt beskrivits som ”vita kränkta män”, som svar på att högerextrema personer som provocerar på Internetforum ofta beskriver sina kritiker som lättkränkta”

Men på riktigt för i HELVETE! Snubbar som inte får till det med kvinnor tar sig alltså rätten att skjuta ihjäl folk, hata kvinnor och hänga på diverse forum där de hyllar massmördare och annat vider.

Tror att det är dags för Semper att ändra formulan i vällingen.

18

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00