ANNONS

Svettiga garderobsdörrar

/

Japp, du läste rätt.

När vi flyttade in här för dryg ett år sedan så ”tjingade” jag det ena sovrummet för att ha det som mitt ”dressingroom”. Längs ena väggen stod det två dubbla PAX-garderober.

IMG_1668

Jag lät dessa stå kvar då de sväljer en hel del, och den inbyggda klädkammaren i samma rum skulle inte räcka.

Tiden gick och varje gång jag gick in i rummet kunde jag känna en svettlukt. Typ den äckligaste lukt jag vet. Ni vet, en sån där har-inte-tvättat-mig-på-en-vecka-och-har-dessutom-gymmat-svett.

Eftersom jag sällan eller typ aldrig, svettas så fick jag panik. Var i hellskotta kom det ifrån. Efter mycket snokande med näsan i luften kunde jag konstatera att det kom ifrån PAX-garderoberna. Alltså från mina kläder.

Fattade ingenting eftersom jag som sagt inte svettas. Tog därför ut varenda klädesplagg och vädrade dom på balkongen. I flera dagar.

Tyckte att det blev bättre. Måste dock haft nåt fel på snoken för en tid senare känner jag stanken igen. Tvättade därför varenda plagg och skurade garderoben för femtioelfte gången.Veckorna går och livet kommer emellan. Jag tänker att jag kanske inbillar mig men när jag en dag ber 30-åringen att gå in och känna så håller hon med. ”Mamma, det stinker gammalt svett!”

Jag tar bort varenda jävla klädesplagg men det luktar forfarande. Det är ju två dubbelgarderober som är satta intill varandra och en dag sätter jag näsan i springan mellan de två garderoberna … och håller på att spy. Undrar en sekund om det möjligen ligger nåt slags lik inklämt men inser det omöjliga i det.

”Går” vidare med näsan och när jag kommer till den delen där dörrknopparna sitter och då börjar jag kvälja på riktigt. Till saken hör att det är j a g som har satt dit knopparna. Innan har man behövt öppna dörren med fingrarna, om ni fattar. Alltså så har man i alla år satt fingrarna emellan för att kunna få upp dörrarna och just i det området så är det ”fnasigt”.

Jag tänker att jag måste ha tomtar på loftet. Inte fan kan DÖRRAR stinka svett.

Men jo, det gör dom. Nåt är skumt. Hur fasen ska jag få bort det. En dag brinner det i skallen på mig, kan inte ha det så där längre plus att det de facto är ett gästrum och jag har folk som sover där till och från.

IMG_6771

Jag hakar loss alla fyra dörrar och ställer ut dom på balkongen.

Vad händer? All lukt är plötsligt borta i rummet nu.

IMG_7138

Men frågan är vad man gör nu? Materialet i dörrarna är ju nåt konstigt skit så det går ju inte att måla dom utan att det ser förjäkligt ut.

Ska man behöva köpa nya dörrar, eller har du nåt bra förslag?

32

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00