ANNONS

Att vaccinera sig … eller inte

/

Hörni, kan vi prata lite om det här med vaccin? Jag är av den åsikten att man ska vaccinera sig och vill man inte det, så får man leva efter det också. Jag tycker att det är självklart att man inte får åka kollektivt, resa med tåg, gå in på restauranger … eller befinna sig på en plats där det finns mycket folk.

Med andra ord anser jag att alla har ett fritt val. Utom vid en specifika arbetsplatser och det är nu jag får antivaccinarna emot mig. Hörde om en intervju härom dagen. En 93-årig kvinna hade frågat sin hemtjänstmänniska om denne hade vaccinerat sig. Svaret blev nej.

Det är här jag går igång. HUR kan man tillåtas att jobba med gamla människor, eller människor i riskzonen för den delen, utan att vara vaccinerad? Den här äldre damen blev otroligt upprörd och jag förstår henne.

Jag tycker att Frankrike och Italien har gjort helt rätt med sitt förbud för sjukvårdspersonal och liknande, att jobba om de inte har vaccinerat sig.

Har full respekt för de som inte vill, men då ska man INTE ha med äldre människor att göra. Man ska givetvis inte heller jobba inom sjukvården m a o.

Hur känner ni om det här? Kan vi prata utan att slå ihjäl varandra i kommentarsfältet? Ha i minnet att jag verkligen respekterar att man inte tycker som jag men ni som inte håller med mig: tycker ni på riktigt att det är okej att vara ovaccinerad och exempelvis jobba inom hemtjänsten, eller på sjukhus?

106

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00