ANNONS

Nämen om man skulle ta och våldta lite …

/

I veckan slog den här nyheten ner som en bomb och jag trodde först att det var ett skämt … alternativt jävligt överdrivet. Men icke. Ramlade förbi det på Facebook och inlägget är skrivet av Jonathan Alfvén. Han jobbar bl a för hjälporganisationen Love & Hope och aktivt emot sexuellt utnyttjade.

”FÅR SKADESTÅND PÅ NÄRA 1 MILJON FÖR ATT HA VÅLDTAGIT EN KVINNA!

A och hans bror B lurade med sig en kvinna ner till en källare i Malmö. Med kniv och pistol tvingade de av hennes kläder och började sedan att förgripa sig på henne.

Tortyren var brutal. Vid sidan av våldtäkterna band de fast henne och band för hennes mun. A slog henne med knuten näve och en stund efter första övergreppet var B upphetsad igen. Trots att kvinna vädjade och förklarade hur ont hon hade utförde han ytterligare en våldtäkt.

De tvingade kvar henne under natten och dagen efter fortsatte bröderna att våldta henne. De bjöd även dit ytterligare fem killar som alla förgrep sig på henne. Männen var hänsynslösa och i hela 17 timmar pågick det totala händelseförloppet innan polisen stormade in och befriade kvinnan.

A hade även legat bakom ytterligare en grov våldtäkt. Han hade gjort inbrott i en lägenhet med en annan man. De hade väckt en kvinna, börjat slå henne och tagit strypgrepp på henne. Sedan turades de om att våldta den hjälplösa kvinnan.

A dömdes och straffvärdet var 10 års fängelse. Men när alla rabatter var utdelade återstod det bara 4,5 år. A var dock inte nöjd med domen utan överklagade, detta resulterade i att straffet till slut landande på 2 års fängelse.A hade under överklagan suttit häktad, och när man sänkte straffet hade han varit häktad längre än den slutgiltiga strafftiden. Detta utnyttjande A som krävde skadestånd av staten. Och idag kom beskedet.

Våldtäktsmannen A tilldelats 840 000 kronor av svenska skattebetalare. Samtidigt meddelar Migrationsverket att mannen är kvar i Sverige, trots att han sedan länge skulle varit utvisad.

Källa: Hovrätten över Skåne och Blekinge B 413-20″

Jonathan fortsätter:

”Här är bakgrunden till dagens horribla beslut:

A dömdes för bl.a två fall av grov våldtäkt, människorov, stöld och försök till utpressning. Rättsväsendet ansåg att straffvärdet var 10 års fängelse men när alla rabatter var utdelade återstod det bara 4 år och 6 månader + utvisning till Syrien.

Våldtäktsmannen var dock inte nöjd med domen och att han skulle tvingas lämna Sverige. Han visste att han kan få kraftigt sänkt straff om han kan övertyga rättsväsendet om att han var under 18 år när brotten begåtts. Han hävdade därför att de tidigare angett fel ålder på honom. Mannens pappa lyckades bl.a ta fram en familjebok från Syrien och ett syriskt pass som skulle bekräfta att han var under 18 år.

Rättsväsendet valde att tro på hans historia. Straffet sänktes därför till 2 år och 6 månaders fängelse. Men hovrätten menar också att utvisningen resulterar i ”men” för våldtäktsmannen så man ger honom 3 månaders avdrag för eventuella trauman. Han får även ett avdrag på ytterligare 3 månader då han suttit frihetsberövad så länge. 10 års straffvärde hade plötsligt förvandlats till 2 års fängelse i den svenska rättsrötan.

Och blev man verkligen utvisad? Jag var så sent som i veckan i kontakt med Migrationsverket som kunde bekräfta att A är kvar i Sverige.”

Om vi låter bli att dra rasistkortet här och koncentrerar oss på sakfrågan: HUR kan vi ha en sån här lagstiftning? HUR kan vi fortsätta att inte göra något? VAD kan jag och du göra för att påverka? Ska det krävas att ansvariga lagstiftare ska behöva drabbas personligen?Ett offer i en våldtäkt skulle aldrig NÅGONSIN få en ersättning på 800.000

kr. Dennes liv är förstört för all framtid, men en jävla äcklig våldtäktsman halar fram ett pass och vips så utfaller ett skadestånd på nästan en miljon. Beslutat av vår kvinnliga justitiekansler. Grattis, jag hoppas att du trivs med ditt jobb.

Jag håller på att lyssna på en bok som heter ”Familjen”. Den är skriven av journalisten Johanna Bäckström Lerneby, som följt en familj i över ett decennium. En familj som styrt Angered i Göteborg i många år. En familj, som bl a bestämde att ingen i ett hyreshus skulle ha tillgång till sina källarförråd och bytte därför lås ner till källaren. Det här visste Familjebostäder men trots bättre vetande gjorde man inget åt saken. En familj som ”löser” olika problem mellan gäng och andra, utan att bland in polisen. Med ett överhuvud som anser sig ”bara vara medlare”. Polisen har för länge sedan konstaterat att man på många ställen lever i så kallade parallellsamhällen.

Butiksägare i de som benämns ”extra utsatta områden” vittnar anonymt om att de måste betala beskyddarpengar och gör man inte det så slås deras verksamhet sönder och samman. Icke heller ovanligt att man går in i butiker, plockar på sig vad man vill ha och demonstrativt fortsätter man förbi kassorna utan att betala. För att markera sin makt.

Polisen jobbar i motvind medan åklagare och myndigheter ”värnar om individens integritet”. VAD är det för jävla skitsnack?! Ingen, INGEN, har rätt till integritet om man inte kan följa de demokratiska regler vi har.Dessa människor har ingen som helst respekt kvar för något. Man dödar till och med sitt eget kött och blod, om man anser att denne är med i ”fel gäng”. Man hotar lärare och rektorer med ”om du inte håller käften så vet jag var du bor och var dina barn går på dagis nånstans”.

Klart som FAN att man inte vågar göra något.

VARFÖR är vi så flata? Varför sitter det trädkramare på beslutarnivå och tycker att ”alla människor har lika rättigheter”. Ehh, nej. Nej, nej och jävligt mycket NEJ.

När killar, ja, det är oftast killar i dessa gäng, som tagit sig ur det här livet, säger att man måste bli hårdare från myndigheters håll, VARFÖR LYSSNAR INGEN PÅ DET?

Hur kommer det sig att brandförsvaret ”lärt sig” att backa in i riskområden, för att de snabbt ska kunna dra när stenkastningen mot dom blir för mycket?! Hur kommer det sig att brandpersonal och ambulanspersonal plötsligt är en måltavla för dessa individer? Vad i helskotta pågår i ett huvud när man attackerar en yrkeskår som är på plats för att HJÄLPA?!

Jag vet inte vad man ska göra för att få ett stopp på det här. Nä, det räcker inte med att ”rösta på SD” som så många tycker. Det är helt fel väg att gå. Jag bara undrar vad som krävs för att man inser att det på riktigt har gått för långt.

18-åringen fick körkort för knappt två veckor sen. Har nästan inte sett henne hemma sedan dess. Hon tar bilen precis överallt och en kompis sa härom dagen: ”men Mona, tänker ni inte på miljön?”

Well, jag försöker kompensera det med annat för hell no att jag kommer be henne åka kommunalt. Aldrig i livet. Som tjej är hon extra utsatt och ska jag dessutom se det rent ekonomiskt så är jag glad över att taxikontot numer har minskat till noll.

30-åringen är jag mindre orolig för. Hon har sin Ragnar.

IMG_1830

Även om det är jordens största bebis som bara vill gosa så inger han extrem respekt. Ingen vågar gå på en pitbull/staffe och tack gode Gud för det men, fastän han är världens snällaste hund, som på riktigt inte gör en fluga förnär, så skulle han definitivt inte låta en okänd röra dottern. Det skulle bli det sista personen ifråga gör i så fall.

Som person har jag alltid varit typen som inte skulle tveka en sekund att lägga mig i en misshandel eller övergrepp på stan. Men, jag tror inte att jag skulle våga längre. Nu för tiden åker man inte på en rak höger om man kliver emellan. Nu blir man skjuten.

Men, som sagt, vad ska vi göra åt det här?

Vad?

35

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00