ANNONS

Söndagssoppis

/
IMG_5416

Åh jävlar som jag har längtat! Har ju varit borta några soppisar så jag laddade hela dagen inför gårdagens soppkök.

Jag studsade ur bilen med ett ”Hallåååååå, har ni saknat mig?!” och möttes av vinkningar och skratt. 

IMG_5491 2

Jag älskar verkligen det här. Att möta människor man annars aldrig träffar. Att få ta del av deras historier. Att få sprida en smula glädje. Har ju lovat hälften av alla gubbar att vi ska gifta oss, så det skojar alltid alla om.

IMG_5429 2

Att även få träffa alla dårar till volontärkompisar ger mig galet mycket glädje!

IMG_5453

Fifan vilket bra gäng vi är! Nanna, äldsta dottern och Soppchefs-Benke.

IMG_5454

Galet lång kö. Det är för jäkligt när man tänker efter. Att vi har ett samhälle som inte kan hjälpa dessa människor. 

IMG_5428
IMG_5442
IMG_5424
IMG_5431
IMG_5432
IMG_5439
IMG_5440
IMG_5438

Vi proppar påsarna fulla.

IMG_5470

… och så får dom kaffe eller te. 

IMG_5444 2

En av våra nya gäster, Hamoud.

IMG_5447
IMG_5460
IMG_5456
IMG_5469

Den här damen är också ny. Hann inte fråga henne vad hon hette då jag var mer bekymrad över hennes blåtiror samt ett otäckt sår i huvudet. Hon berättade att hon hade ramlat men försäkrade mig att hon mådde bra. 

IMG_5465

Jag lovade er ju en bild av vår ”Danny deVito”-kopia! 

images

Håll med om att de är lika?!

images-1

Helt sjukt!

IMG_5425

Precis innan vi satte igång så gjorde Jeanette mig uppmärksam på en kvinna som gick förbi. Jag sprang efter och frågade om hon möjligen ville ha lite mat. 

IMG_5426

Det visade sig att hon var en amerikans turist som hette Abigail. Hon berättade att hon rest runt i Europa och att hon nu var på väg till Luleå och Umeå. Först om en månad skulle hon tillbaka till New Jersey. Supertrevlig och hon tackade så mycket för erbjudandet om mat. ”Ni svenskar är så trevliga!” Vi skakade hand och sa hej då med ett 

”have a happy life!”

IMG_5483
IMG_5462
IMG_5449

Jari. Han har varit hemlös i 19 år, m e n, det är självvalt. Av olika orsaker.

IMG_5481

Kicki, vår 90 plus-böna som har ett hem, men en tom plånbok. 

IMG_5478
IMG_5459
IMG_5421

När jag kommer till soppköket så går jag alltid fram till alla i kön och säger hej. Pratar och kollar läget med alla. Noterade att Thomas, en av våra stammisar, hade ett par filtar som tröja. Han berättade att han hade blivit av med alla sina kläder och sin rygga. Jag är rätt tuff med våra hemlösa/äldre så jag brölade på med ett ”Men vad fan Thomas, du kan inte gå omkring och se ut som en luffare!”

IMG_5423

Jag har alltid lite extra kläder och skor i min bil och som tur var hade jag några tröjor i hans storlek som han fick. 

IMG_5437

Jeanette, organisationens grundare och mer känd som ”Tunnelbane-Nettan” tackgodegudföratthonstartadedethär … och intill henne Linn, vår husmor på Gården.

217849400_3011121809135251_5044462211548596220_n

Dotterns hund Ragnar är galet förtjust i Stella, Linns hund!

IMG_5485

Den här mannen har gått hos oss länge. Vet tyvärr inte vad han heter men jag har noterat att han har ont i sina fötter. Igår frågade jag vad han har för storlek och fick svaret ”45, men så stora skor har ni nog inte”.

IMG_5486

Jag gick till bilen och kollade, hittade ett på 46:or. Tack vare min kompis Ann så kunde vi köpa ett gäng sommarskor för några veckor sen. Jag har snålat som fasen med dom och blev nu så glad över att kunna ge ett par till någon som verkligen behövde det. 

IMG_5493

För, trots att det var ett nummer större så visade det sig att dom passade. Det ser ut som att han har strumpor men hans fötter är helt förstörda. 

IMG_5495

Han blev så himla tacksam. ”Tack, tack … tack så jättemycket!” sa han, och gick iväg.

IMG_5499

Trots att vi hade en enorm kö så fick vi lite mat över och då går vi alltid ner på centralstationen och delar ut till de som i normala fall inte tillhör vår målgrupp.

IMG_5498
IMG_5503
IMG_5509
IMG_5510
IMG_5505 2
IMG_5507
IMG_5516

Socker-Lasse har inte varit hos oss på några veckor så jag har inte träffat honom. Kaffe-Anna, som åker tunnelbana hem efter varje soppis, upptäckte att han satt nere i tunnelbanan, där han är hela dagarna då han säljer Situation Stockholm. Hon har tagit med sig en låda mat till honom de senaste soppiskvällarna.Igår hängde jag med ner och ville leta upp honom. Såg honom på långt håll, innan han fick syn på mig. Han stod upp med ryggen mot mig och när han vände sig om och tittat upp (han är ju kort..) så stod jag 10 cm från hans ansikte.Lasse är en riktig surgubbe och jag har ”jobbat” i tre år för att få honom att dra på smilbanden. När han nu vände sig om så hann han inte ”justera” surfejset så ett brett leende ”råkade” smita ut innan han kom på sig själv. ”Erkänn din gubbtjyv att du har saknat mig!” sa jag, och då skrockade han.Jag frågade varför han inte kommer upp till oss längre men han berättade att han inte orkar och att han ”måste sälja tidningar”.

IMG_5513

Han fick sin mat, och ett gäng kanelbullar, innan vi sa hej då.

Hörni, det är förjävligt att vi ska behöva finnas men jäklar vilken glädje det här är. S å svårt att förklara, men dessa människor är fantastiska.

Vill ni hjälpa oss att hjälpa, så please … skicka oss några kronor. SOM det hjälper!🙏

Skärmavbild 2019-12-14 kl. 21.20.07
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00