ANNONS

När en dotter fyller 18 år

/
Oktober 03 Ej inskickade 027

Idag är det talibanens stora dag. En milstolpe i livet. Född via kejsarsnitt kl 11.30 den 30 juli 2003.

IMG_2310

Ni är många här inne som har läst mig sedan jag startade bloggen för över 15 år sedan. Då var hon tre år.

IMG_3721

En väldigt bestämd dam redan då. Så bestämd att hon vägrade ta ut den 10-krona hon en gång stoppade i munnen, vilket resulterade i att hon var mycket nära att dö för oss och det blev ambulans och akut operation.

Aug 2006 136
IMG_2732

Hon har som sagt alltid haft en stark vilja och liksom hennes storasyster så lät jag henne hållas när det kom till val av kläder. 

IMG_0483

Att gå till dagis i prinsesskläder var inget ovanligt. Eller gå ut i ballerinakjol, rutiga strumpbyxor och en stråhatt, var inte heller särskilt chockartat. För oss i familjen.

IMG_5194

Utan att gå in i detaljer så har det stundtals varit tufft för henne genom åren. Pga yttre orsaker. Som att det som brakade loss avseende hennes storasyster för 7-8 år sedan kom att lägga en skugga över livet. Talibanen hamnade i skymundan när jag gick in i en djup depression … och vi behöver inte prata så mycket om det just precis idag.

IMG_0590

9:ornas bal

Men, vi tog oss ur det och sakta kunde fokuset hamna på henne.

Talibanen är en extremt begåvad tjej som alltid har haft toppbetyg. Inga som helst krav från mig och maken utan hon tycker helt enkelt om att plugga och lära sig. Eller ja, mitt enda krav genom åren har varit att ”du får inte ha lägre än godkänt, det är i n t e okej”. Detta då jag visste att hon hade bra förutsättningar. Hon pluggar Ekonomi-juridik på Östra Real här i Stockholm och har hamnat i en väldigt bra klass då samtliga är högpresterande och v i l l lära sig. Gick ut andra året nu i somras med två stycken B och resten A. Svårt att inte vara en stolt moder även om hon själv var skitsur över sina B:n!Jag minns hur hon som 7-8 år varje kväll låg och läste ur en liten broschyr med Sveriges alla vägtrafikmärken.

Japp, ungen lärde sig SAMTLIGA utantill och låg och harvade dom v a r e n d a jäkla kväll och jag skulle ligga intill och lyssna/förhöra henne. Det var då jag fattade att jag nog hade närt ett ganska begåvat barn vid min barm. Eller åtminstone ett väldigt udda barn!

IMG_9206

Det var ungefär i den åldern som hon även började tävlingsdansa på Kindahls Dansskola. Vi reste land och rike runt på diverse olika tävlingar och jag var djupt involverad som dansmamma för dansskolans räkning. 

IMG_0010

Mycket smink och glitter, till den ömma moderns glädje!

IMG_2087

Tävlandet i disco övergick efter några år till att tävla i Hiphop. Det var helt klart hennes nisch och hon blev duktigare och duktigare. Kom ofta på förstaplats. 

IMG_9494

För ett par år sedan slutade hon med tävlandet och fick en förfrågan från dansskolans ägare om att träna sig till att bli danslärare på fritiden. Idag är hon en omtyckt etablerad lärare på Kindahls Dansskola och därmed också kollega med sina gamla lärare!

Hon är grym på att laga mat och är särskilt duktig på presentationen: svinduktig på upplägg och dukning. Jag är så galet, galet stolt över att hon är en sån bra tjej och jag vet att jag inte behöver vara orolig för hennes framtid. Hon vet exakt vad hon vill, och hon ser till att alltid göra det hon förutsätter sig.

Jag har världens finaste döttrar och även fast det skiljer 12 år dom emellan så är det så himla kul att se hur dom idag umgås med varandra.

I alla år har jag kallat henne för ”talibanen” här inne. Det började i och med att hon var så jäkla busig och jag använde fel ord, skulle vara h u l i g an. På den tiden var inte talibaner särskilt omtalade varför inte många reagerade, förrän många år senare, men då var det för sent. När hon var runt 5-6 så testade jag att skriva hennes namn i stället, men då blev många läsare förvirrade ”Jennifer, va, vem är det?” … så det fick bli fortsatt talibanen. Ända fram till idag för från och med nu så kommer hon gå under benämningen ”18-åringen”. 

IMG_0947

Fina, fina Jennifer, jag är så himla stolt över dig och jag älskar dig i evigheternas evighet. Idag är det din dag och oj vad du ska bli glad! ❤️

34

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00