ANNONS

Att lita på människor och fantastiska trädgårdar

/

Jag har drivit den här bloggen i över 15 år och genom den har jag träffat/träffar fantastiska människor.

Min mamma och hennes man är också här nere i Skåne men de bor på hotell. Hon läser inte min blogg och har ingen aning om hur stor den är, eller något om den över huvud taget. Vet bara att jag har en blogg.

Härom dagen, när hon kom hit till huset vi hyr, så säger hon: ”Hur länge har du känt henne?” och syftar på husägare Malin.

”Jag känner henne inte alls, hon är en läsare i bloggen sedan många år.”

”VA, har ni aldrig träffats?”

”Näpp!”

”Men … hon hyr på riktigt ut sitt hus till en helt okänd människa alltså?!”

Eftersom mamma har noll koll på bloggen och på dess innehåll så har hon galet svårt att förstå hur en människa kan upplåta sitt hem till en annan helt okänd människa.

Jag tänkte efter lite och det är ju förvisso sant. Men så tänker jag lite till. Jag utlämnar ju mig själv ganska mycket här inne även om jag håller en del saker privat. När Malin mailade mig om en lista av saker man kan göra i Kristianstad med omnejd så insåg jag plötsligt hur väl hon känner mig:

IMG_4929

Det var massor av såna här små noteringar i Malins långa och extremt informativa beskrivning på tips om vad man kan göra här. SOM jag skrattade!

Vi möttes upp strax innan Malin och hennes familj skulle till sitt andra hem i Spanien och de visade oss runt i deras superfina hus och jag, som är absolut noll intresserad av trädgårdar, fick lite klåda i händerna när jag såg hur galet fint dom har. Jag visar er bara utomhusbilder då det här inte är ett hus de brukar hyra ut. Kolla här!

IMG_4912
IMG_4918
IMG_4915
IMG_4914
IMG_4909
IMG_4911
IMG_4916

Det är SÅ fint och jag vill också ha så här, med små ”öar” av grönt och mycket sten/plattor! 

IMG_4910

Men alltså, KOLLA gräsmattan! Klippt med nagelsax i exakt perfekt höjd. Och mjuk. Och ansad i kanterna. Perfekt.

IMG_4917

För flera år sen var jag i Skåne och såg såna här buskar lite överallt. Åkte hem och drog till Plantagen för att köpa samma lika eftersom jag tyckte om prasslandet av vinden i den. 

Skärmavbild 2021-07-25 kl. 07.28.26

Men, eftersom mina skills inom sånt här är fullständigt obefintliga så råkade jag köpa nåt annat skit, som inte alls prasslade utan bara stod är och var skitfult.

Nu har jag tagit reda på att det heter elefantgräs så det ska jag köpa när jag kommer hem i nästa vecka!

Skärmavbild 2021-07-25 kl. 07.32.30

Sen undrar jag en annan sak: i vår hood finns det en trädgård som har SHITHLOADS med såna här. Vill ha. Måste ha. Men, ni som har koll, är dom svåra att sköta?

Mvh

Soon to be trädgårdsmästare i finhooden

17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00