ANNONS

Happy, happy soppisonsdag

/
IMG_4803 2

Söndagar och onsdagar – bästa dagarna i veckan! Utöver ansvaret för klädutdelning och att ta bilder så gör jag även kaffe och te varje vecka till våra äldre och jag tröttnar a l d r i g!

IMG_4821

Supergod Nasi Goreng som vi köpt in från restaurang Lillplogen. 

IMG_4823

Två gånger i veckan står dom dessutom och plastar in goda ost-/skinksmörgåsar, som de skänker till oss. 

IMG_4824

Preem Bredäng skänker oss nybakade kanelbullar vecka ut och vecka in.

IMG_4840 2

Kaffet har mitt favoritmärke ZOËGAS skänkt oss, och vi har så det räcker sommaren ut. 

IMG_4851

Vi är så galet tacksamma för alla som vill hjälpa oss med sånt här då det kostar mycket pengar att hålla igång den här verksamheten. 

IMG_4809

Men fy fasen vad trist det är att se den långa, långa kön. När jag kliver ur bilen har jag samma rutin varje gång: vinkar till alla och ropar högt: ”HALLÅÅÅ ALLA KOMPISAR!”

För ett år sedan var det stentyst när jag gjorde det, men nu ropar många av dom tillbaka och andra vinkar. Sen går jag längst bak i kön och ”betar av” med att prata med alla. Försöker alltid att skoja så att de ska få skratta. 

IMG_4882

Sen hämtar jag skylten där det står vad vi serverar för mat, vänder den mot mig och ropar att folk ska gissa. Dom tycker det är lika roligt varje gång att försöka gissa rätt. Går sen längst bak i kön och visar alla medan jag går framåt i kön.

Under tiden jag gör det här så ställer kompisarna upp våra bord, dukar fram allt och sen kör vi. En och en får komma fram, talar om ifall de vill ha kaffe eller te, sen får dom en påse med mat och godsaker. Vi har några vegetarianer och till dessa har vi specialmat.

IMG_4841

John och Amanda.

IMG_4833

Jari, f d konsertpianist och kantor. Har rest runt i hela världen och spelat. 

IMG_4832
IMG_7450

Kaffe-Anna och jag. Anna har JÄRNKOLL på vad alla vill ha. Även antal sockerbitar. Helt galet!

IMG_4839 2
IMG_4834 2
IMG_4856
IMG_4847 2

Nacken på Vakt-Mulle och framsidan på Vakt-Matte.

IMG_4842 2
IMG_4843 2

Lite ledsna fötter …

IMG_4829
IMG_4828

Vår glada Juanita från Peru.

IMG_4834 2

Den här mannen är en EXAKT kopia av skådespelaren Danny deVito. Kan säga att han har hört det i hela sitt liv! Jag ska ta en bild framifrån nästa gång så ska ni få se.

IMG_4857 2

Preem Bredängs sedvanliga hälsning i botten på bullådan!

IMG_4854 2

Amanda och talibanen, som fick rycka in istället för storasyrran. Amanda är för övrigt båda mina döttrars frisör!

IMG_7460 2

Jag och en av våra supertrevliga hemlösa. Han har precis varit och hälsat på sin tvillingsyster som bor i norra Sverige. Han var lite ledsen då hon har fått cancer. Den här mannen bor på gatan. Varje natt.

”När det är sånt här väder så gör det ju inget!”

IMG_4848

Jag och Jari.

IMG_4881 2

En annan av våra jättetrevliga hemlösa. Han är från Polen och pratar inte superbra svenska, men är alltid himla glad och ödmjuk.

En av våra hemlösa, som varit det i 19 år, drog mig åt sidan igår och sa:

”Det är förjävla trevlig stämning här jämt, både bland er, bland oss tillsammans och i kön! Det är därför jag gillar att stå först!”  Det här har vi hört av flera andra av våra äldre och för oss är det ett varmt ”kvitto” på att vi verkligen brinner för vad vi gör och att de äldre känner att vi inte på något sätt är dömande utan verkligen SER varje individ. Igår ”skällde” jag på en kvinna, en av våra stammisar. Hon har varit borta från soppköket i nästan två veckor och jag har varit skitorolig. Juanita har hennes nummer så förra soppisen bad jag henne att messa Nina, som kvinnan heter. Inget svar. Igår när jag kom så säger Juanita: ”Nu är Nina här, hon står längre bak i kön!”Jag gick dit och sa … nu måste ni förstå att tonen är hjärtlig här …: ”Men för FAN Nina, v a r har du varit?!” Det visade sig att hon varit med sin son, som är långtradarchaufför i Småland. Hon hade fått följa med honom på några av hans jobbresor.

”Så kul, men du får inte lämna oss utan att tala om det, fasen, vi trodde ju att nåt allvarligt hade hänt! Nu hör du det: nästa gång säger du till om du sticker iväg, okej?!” Sen försökte jag se arg ut men det gick ju så klart inte. Nina log och lovade på heder och samvete att säga till om det händer fler gånger.

Jag har på riktigt varit orolig för henne och jag tror att hon kände det, och att hon kände att vi faktiskt bryr oss.

För, det är precis det vi gör: VI BRYR OSS!

Skärmavbild 2019-12-14 kl. 21.20.07
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00