ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vad tycker ni?

/

Hörni, jag måste fråga er andra också. Tina, en av mina läsare, som jag har full respekt för, tycker att våra krav på volontärer till vår Gård i Göteborg är väldigt tuffa:

”Oj, vilka krav som ställs på blivande volontärer som ska jobba ideellt! De liknar ju de krav som ställs på kvalificerade heltidsanställningar!”

Så här skrev jag i mitt tidigare inlägg igår:

”Just det ja, nu söker vi volontärer till vår Gård i Göteborg så om du är intresserad får du gärna maila till stina@viddinsida.nu. Beskriv dig med inte alltför många ord och det är också viktigt att du vet att vi INTE vill ha några dagsländor samt att du fungerar mer än bra i ett team och är prestigelös. Vi ser gärna att du är en engagerad själ och att du brinner för äldre människor. Kan du köra bil och är bra på att laga mat/bak så är det ett megaplus!”

Jag blev lite ställd över Tinas kommentar och instinktivt tänkte jag ”eh, absolut inte att vi gör”, men sen undrar jag om jag har varit egen företagare för länge. ÄR det för stora krav att man ska brinna för äldre, att vara prestigelös, fungera i ett team? Sen att det är ett stort plus om man kar körkort och kan laga mat och baka, kanske anses som tuffa önskemål … eller?

Det jag vet genom erfarenhet här i Stockholm är att de hemlösa/fattiga pensionärer känner sig otrygga när det är för många olika ansikten i soppköket. Det har tagit mig över tre år att t ex komma Socker-Lasse någorlunda nära. Det tar superlång tid att jobba upp ett förtroende och vårt mål är ju inte att bara ge dom mat och kaffe, vi vill att dom på riktigt känner sig sedda. Att dom får en identitet. Det är jätteviktigt och vi har lyckats bra med det i Stockholm vilket tar sig i uttryck t ex genom att de ofta skrattar och vi kan skoja rätt friskt med varandra.

Visst, det tar tid att vara volontär men OJ vad man får igen i form av fantastiska möten med människor och volontärkompisar. Vi gör det idéellt och då och då ser nån givare till att vi får en julklapp specifikt avsedd för oss. Eller som i lördags när Restaurang Lillplogen, som vi köper all mat ifrån, bjöd oss volontärer på en fin middag. Men, som sagt, vi gör det här för att vi verkligen älskar det.

Och ni som är intresserade av att volontära i Göteborg, där vi alltså söker folk till vår Gård som snart öppnar (vi kommer inte ha soppkök där … initialt) maila gärna till stina@viddinsida.nu och berätta kort om dig själv. I juli åker hon och Jeanette ner och intervjuar de passande kandidater som de har valt ut.

26
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00