ANNONS
Integritet på Tailsweep

När lagens långa arm inte är tillräckligt lång

/

Jag får extremt mycket mail och DMs via Instagram om Avdelning Pedofiler. Blir lika arg, förbannad, ledsen och frustrerad varje gång.

Att barn blir sexuellt utnyttjade är LÅNGT mycket mer vanligt än vad ni ens kan föreställa er. Jag får vidriga historier varenda vecka. Sorgliga berättelser från utsatta, som idag är vuxna.

Men, det som gör mig allra mest illa berörd är berättelser som denna:

Jag har en läsare sedan många år. En läsare som skrev fina stöttande ord till mig angående all skit med 29-åringen. Vi kan kalla henne H.

För ett par veckor sedan DM:ade hon mig och skrev det här:

”Hej Mona
Igår ringde jag och sambon soc och anmälde att vi misstänker att en bekant har gjort något med vår 5-åriga dotter. Hon har berättat saker. Jag tryckte på filmkameran i mobilen, så har ljudupptagning. Sambon är tveksam och orolig för hur hon ska reagera på förhör och liknande. Jag håller på att gå sönder. Jag har följt dig i över 9 år och jag har fått följa din och din dotters resa. Det är mycket tack varje dig och din dotter som jag orkar anmäla. Självklart hade jag gjort det ändå, men jag har er i ryggen som backar upp mig känns det som. Jag ville bara tacka för det.
Kunde du stå vid din dotters sida Mona, så kan jag, tack.”

Jag vet exakt hur H kände det när hon fick reda på det här. Man kvävs. Det blir liksom omöjligt att andas. Samtidigt måste man gå på bomull.

H, sambon och dottern blir kallade på förhör. Dottern har inga problem med att berätta och är jätteduktig.

H skriver till mig och jag svarar henne att hon nu får sätta på sig hockeyhjälmen för nu kommer det bli åka av.

Trodde jag.

Förundersökningen lades ner nu i veckan i brist på bevis. 

Okej. Kan vi prata lite kring det? Här har vi ett barn, som förvisso bara är 5 år, men som kan uttrycka sig. Ett barn som idag inte kan ha en låst toalettdörr ”för det hände saker där”. Ett barn som är modig och berättar.

Men en jävla pissråtta till åklagare som väljer att inte gå vidare. Vet ni hur vanligt det är att man lägger ner förundersökningar pga att ”barn inte är tillförlitliga vittnen”?!

Nähä. Okej. Vad ger det här då för signaler till alla barn? Jo: BERÄTTA INTE!

Jag har personlig erfarenhet från sociala myndigheter som inte ens har en adekvat utbildning när det kommer till att höra ett barn. En person i min närhet vars dotter blev ”intervjuad” av soc, där det slutade med ”ingen åtgärd” då dottern fått frågan om ”pappa har tagit på dig där man inte får ta”. Dottern svarade givetvis nej, för det gör dom då de sällan röjer en förövare som är förälder. Barn blir i stort sett alltid hotade av förövaren plus att man har en lojalitet gentemot föräldern.

I det här specifika fallet vet man att pappan är pedofil. HUR kan man förhöra ett barn utan att ha särskild kompetens inom området?!

Nu har H turen att ha fantastiska föräldrar så h o n vet åtminstone att hennes föräldrar tror på henne. 

Förövaren är gift och har två barn och H och hennes sambo kan inte göra ett jävla skit.

28
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00