ANNONS

Mina lediga fredagar

/

Jag brukar försöka vara ledig fredagar eftersom det alltid blir jobb på helgerna men det har varit stökigt den senaste tiden så först igår kunde jag vara ledig. Hade en långlunch inbokad med Lusse, Magdalenas kompis och kompanjon … som har blivit min kompis också.

IMG_2087

I Stockholm har vi en restaurang som heter Mälarpaviljongen. Den ligger vid vattnet på Norr Mälarstrand och hit ska ni gå om ni vill ha en skön omgivning. För oss stockholmare är den mer känd för att det hänger många gaysnubbar där. Sjukt rolig miljö och bra ös på kvällarna. 

IMG_2089

Varje gång vi ses så ”sprutar” vi idéer … och pratar om människor som lurar människor på pengar. Ett hett samtalsämne och det är tur att inga skvallerjournalister sitter nära!

Minns ni förra sommaren då en lite fågelunge trillade ner på vårt altanbord? Svanhild hette hon och vi lyckades hålla henne vid liv i några dagar innan hon gav upp.

I veckan var det dags igen. En liten fågelunge låg på vår balkong utanför makens arbetsrum. Vi lät den vara ett tag, i hopp om att mamman skulle hämta den, men inget hände.

IMG_2034 2

Liksom förra gången ringde vi en viltvårdare som även denna gång talade om att den mest troligt kommer att dö. 

IMG_2080

Men, vi vägrar ge upp så strax innan vi skulle vara på en av veckans examensmiddagar åkte vi till zooaffären och frågade personalen vad vi kunde mata pippisen med. Fick med oss en stor burk vällingliknande proteinpulver för bebisfåglar. 

IMG_2077

Den ska ha mat varje halvtimme så man kan säga att vi har det lite körigt. Maken vaknar en gång per natt och ger henne mat. Omöjligt att göra det var 30:e minut under natten.

Än så länge lever hon. Vi har döpt henne till Pippi och ligger i en fin kartong med några supermjuka tvättlappar. 

IMG_2096 2

Sent igår eftermiddag/kväll åkte jag till min frisör Jouli som jobbar på Salong Bond mitt i stan. Jag har ju haft så sjuka problem med mitt hår: år av färgande hemma med färger jag köpt på typ CityGross. Ovanpå det covid-19 vars ”bieffekt” blev att jag tappade mer än halva mitt hår. Katastrof. Kvaliteten på håret blev dessutom apkass och jaga har kämpat som en dåre med att få det att växa och vara noga med att, OM jag nu måste färga själv hemma (har fan inte råd att gå till frisören var tredje vecka pga mitt gråa hår som växer ut fort som fasen) så lovade jag Jouli att bara använda toning.

IMG_2106

Planen var att så småningom, när min mörka hårfärg vuxit bort helt, att färga det ljusbrunt för resten av mitt liv just för att den grå utväxten inte ska vara för skarp kontrast.

64512032738__D5D1C18E-37DB-48D6-AC7B-4094AB43E70D

I normala fall avfärgar man ett hår men pga av hårets skörhet, har inte det gått … därav denna långa väntan på att skiten ska växa bort.

IMG_2114

Igår lade Jouli i slingor och det blev jättebra!

IMG_2115

Det är fortfarande frissigt men beror på att det är mycket hår som håller på att växa ut just nu. Tappade som sagt mer än hälften av allt hår på skallen.

Idag lördag. Håller på att planera en semesterresa, som ni ska få hänga med på. Ja, jag är fullvaccinerad så det är inga problem. =)

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00