ANNONS

När åren går

/

Den här veckan är fylld med studentmottagningar/middagar och på en av dom sitter jag och maken och pratar med ett annat föräldrapar som visserligen bor nära oss, men som vi aldrig tidigare har träffat. Vi har galet trevligt och en av dom frågar hur länge vi har varit gifta.

Jag är superkass på årtal och så, men däremot vet jag med all säkerhet att vi gifte oss den 9 juni så jag utbrister: ”Men, vafan, vi har ju bröllopsdag i morgon!” Maken, som också uppenbarligen inte tänkt på det, kommer med sin vanliga fråga, som han ä l s k a r att sätta dit mig på: ”Ja, det har vi men kommer du ihåg vilket ÅR vi gifte oss?!” Efterföljt av en smula skadeglädje då han, som är siffermänniska, inte kan fatta hur man inte kan minnas ”såna viktiga saker!”

Jag måste alltid tänka till: ”Okej, när fick vi talibanen … 2003, vi gifte oss innan så det bör ju ha varit 2002 eller 2001”. 

Innan jag hinner svara utbrister talibanen: ”Vänta, det var ju 2001 och då har ni ju 20-års jubileum i år!”

Jag stirrar på maken. Siffer-Guden, Sifferexperten, han som ALLTID har koll på datum, han som ALDRIG kan förstå sig på människor som inte minns livets viktigaste tillfällen.

Jag stirrar ännu mer och noterar att han har GLÖMT!  Inför paret vi sitter med försöker han sejfa ansiktet och påstå att han minsann inte alls har glömt men efter 23 år tillsammans så känner jag honom utan och innan och det var tvärtomt i pallet på honom!

IMG_1844

Sjukt nöjd över att det för en gång skull är han som får skämmas. Nu har vi som sagt flera studentfiranden i veckan men jag ser fram emot helgen och ser vad han kommer  överraska mig med. För, jag är nämligen gammaldags och tycker att det är hans uppgift, hehe!

IMG_1882
19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00