ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

När man testar lite nytt … och blir överraskad

/

Reklam för Look Fantastic/COSRX

Jag gillar som bekant hudvård och det är intressant och roligt att testa olika märken. SkinCeuticals är dock det enda märket som toppar precis allt som finns … tycker jag. Dyrt som f-n men oj så effektivt.

Hur som, det finns många andra bra märken också. För att man på riktigt ska kunna avgöra om en produkt är bra för ens hud så krävs det åtminstone 6-8 veckors användande. Anser jag. Och många med mig. Handlar det om starkare produkter så krävs det en längre tid.

Hudvård är underskattat och jag är ett levande exempel på det. ”Skötte” min hy med tvål och vatten fram till jag var typ 45. Har aldrig trott på det här med att dyra produkter absolut är bättre än billiga. Nu vet jag bättre. Nu vet jag att det givetvis fungerar bra med en ansiktskräm från Nivea, men effekten blir ännu bättre med exempelvis produkter från SkinCeuticals, Priori, Skinbetter Sience etc. Svaret på varför är enkelt: dessa high end-märken innehåller bättre råvaror plus det faktum att många av dom har flertalet medicinska studier till grund för produktion.Hur som. Är man nöjd med Nivea så ska man fortsätta med det. Absolut. Har en kompis som använt LdB Bodylotion i ansiktet och på kroppen sedan hon gick i typ 9:an och tyckte att det funkade skitbra. Och det gjorde det. Men, vi har haft otaliga diskussioner om just hudvård och det här med dyrt kontra billigt och blev nästan osams. Jag tvingade henne att testa det svenska märket Skintology och fick henne att lova att göra det under tre månader. Jag betalade. Det satt jävligt hårt inne men idag har hon helt skippat LdB. Det ÄR skillnad på resultat och ska man göra tester med att jämföra produkter, som man just nu gör i en serie om hudvård på SVT, så MÅSTE man göra det vetenskapligt. Man får omöjligt fram rättvisa resultat med att slarvigt testa under några få veckor. Som man gör i den serien.

Men, som med allt annat så har alla olika förutsättningar. Det som funkar för mig kanske inte funkar för dig. Vi har olika hudbehov. (Det bästa är att göra en hudvårdsanalys hos en auktoriserad hudterapeut.) Jag provar gärna olika märken och en del produkter får stanna i badrumsskåpet. 

IMG_7009

I ett par månader har jag testat ett för mig tidigare okänt koreanskt märke, Cosrx. Mycket bra anseende i övriga världen och ligger på en mellannivå prismässigt.

Märket är särskilt bra för de som har problemhy, pigmentering eller acne. Gärna för dig som lider av Rosacea. Jag har problem med pigment pga att jag i många år solat sönder mig och det här är ett märke som faktiskt överraskade mig då jag hittade flera produkter i sortimentet som kommer att få stanna.

IMG_8497

Bland annat den här. Det är en ansiktskräm med … håll i er: över 90% snigelextrakt! Jag har länge hört att snigelextrakt ska vara jättebra för huden men tyckt att det låtit lite äckligt. Det stimulerar bildandet av kollagen och elastin, reparerar skadad hud, återställer fukten i hyn och motverkar pigmentering. Exakt vad min hud behöver hjälp med.

Nu har jag testat under en längre tid och den ger verkligen resultat. Dryg som attan och är lite klistrig när man ska ta upp den så det tog ett jäkla tag innan jag fick in tekniken. 

IMG_8501

Man får en uppenbar lyster i ansiktet.

HÄR

hittar ni hela sortimentet. Återkom gärna med vad ni tycker sen. Talibanen har periodvis problem med finnar och hon ÄLSKAR dessa produkter eftersom de tydligen hjälper! I SYNNERHET deras plåster mot finnar. På med ett plåster och finnen är borta nästa morgon!

17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00