ANNONS

När man släpper taget

/

Jag har en mycket restriktiv inställning till alkohol. Inte min grej alls. Avskyr också att tappa kontrollen plus att baksmällan inte är värd en enda klunk.

Hade en riktigt jäva rövvecka i förra veckan då flera saker hände/uppstod samtidigt. Bestämde mig därför för att fly fältet och dra ut till min andra bästa kompis i skärgården men på vägen dit åt jag lunch med Magdalena och Lusse hos Wilmer-Malin.

E743162A-FF1D-44AE-B827-DE8A86DBE917

Jag var superledsen när jag kom dit men när jag åkte därifrån kändes livet hundra gånger bättre. Om än för stunden. 

IMG_9822

W bor ute på en ö tillsammans med sin svenske man och för att vara en tvättäkta amerikanska, från Las Vegas, så har jag alltid beundrat henne för kontrasterna. Hon hugger i och för sig fortfarande inte ved utan läppstift så jag vet att Las Vegas inte är helt borta ur blodet.

IMG_9821

Hur stressad i skallen man än är så går det inte annat än att bli lugn där ute. Sjön suger verkligen ur en all ångest medan fåglarna kvittrar och ankorna kommer upp på land och äter den utlagda fågelmaten. 

IMG_9789 2

Som sagt, alkohol är inte min grej och o m jag dricker så räcker ett glas bubbel en hel kväll. 

IMG_9790

Kan säga att jag tappade det helt i fredagskväll. 

IMG_9793

Det finns ingen på jorden som jag skrattar så mycket med som med W. Vi har känt varandra i närmare 25 år och sa redan den allra första gången vi möttes, på filmfestivalen i Cannes: ”vad som än händer i livet så kommer vi för all framtid att vara bästa vänner”.

Vi lovade varandra det och så blev det. De första typ 15 åren bodde hon och hennes man i Las Vegas, men sen flyttade de hit med familjen. Till ön där maken är uppvuxen och äger mark.

IMG_9799

Maken trodde inte sina ögon när han ringde oss på Facetime. ”Vad håller du på med?!”

IMG_9800

Men, det var redan för sent. Jag släppte på allt och eftersom man uppenbarligen verkar bli mer påverkad ju sämre man mår mentalt så spårade det ur helt. En garanti efter 3 flaskor bubbel oavsett. 

IMG_9813

Eftersom jag och W har känt varandra så länge så känner jag även hennes familj i USA väl. Hennes pappa och jag har en speciell jargong men vi har inte pratats vid på väldigt länge. Kan säga att vi gjorde hans helg där borta i Las Vegas när vi ringde och väckte honom. Jag har inte skrattat så mycket på många år. Kan också meddela att jag inte varit så onykter på ganska exakt 15 år. Då maken fyllde 40 och jag skulle hålla ett tal inför alla gäster och även fast det bara var nära vänner så höll jag på att bajsa på mig på riktigt. Kanske svårt att tro men jag är inte typen som gillar att stå i centrum så strax innan jag skulle läsa talet drog jag i mig två glas vin och flera snapsar. 30 minuter och en nedspydd restaurangtoalett senare, så låg jag i sängen hemma.

Förvisso efter att ha levererat ett jäkligt roligt tal … sa dom. Inget jag hade något som helst minne av. Bestämde mig där och då för att aldrig mer tappa kontrollen. Eller bli så onykter. Tills i fredags. 

IMG_9819

Eftersom jag hade sinnesnärvaron att lägga av redan vid 20-tiden, till skillnad från somliga andra, så mådde jag faktiskt bra dagen efter.

När vi hänger så gör vi absolut inget annat än tittar på The Real Housewives of-nånting.

IMG_9825

Eller så spelar vi kort. Och blir oense. Varje gång. I 23 år. Hon tjafsar om sina amerikanska regler och jag gastar att vi är i Sverige och därmed spelar efter svenska regler.

IMG_9826

Sen skrattar vi så att vi kissar på oss. 

IMG_9833

Att gå upp tidigt på morgonen och dricka kaffe med fåglarna som enda sällskap är underskattat. Jag är ju ingen naturtomte alls, men när jag är hos W så njuter jag av varenda sekund.

IMG_9832

I normala familjers hus hänger det oftast handväskor och dylikt innanför dörren. Här hänger det pannlampor. Det är då man verkligen vet att man är ute i naturen!

IMG_9841

Fast, det här med att åka hemifrån utan sin medicin är ingenting jag rekommenderar. Först när jag kom in i badrummet hemma fattade jag varför jag mått så jävla pyton hela helgen. Trots alla skratt.

Måndag idag och jag har en hel del viktigt att ta tag i. Bland annat starta en fond. En mycket bra idé som någon gav mig i fredags och som flera av er här inne har föreslagit under helgens gång. Tack!❤️

12

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00