ANNONS

När man kan göra någon glad

/

En av våra hemlösa (… eller nja, hon hyr numer ett rum) Juanita från Peru, såg lite ledsen ut härom soppkvällen. Hon är en av våra pensionärer som sprider oerhört mycket glädje och är väldigt omtyckt av alla. Jag gick fram och frågade om något hade hänt.

Det visade sig att hon hade haft jättebråttom för att hinna med bussen för att inte missa soppköket och ”då ramlade min telefon ut från fodralet i fickan!” Jag bad henne ta fram och visa. Det var en gammal iPhone, modell 6 eller nåt, och hela glaset hade gått i kras. ”Jag är så ledsen, jag har varit SÅ rädd om min telefon i flera år!” Hon undrade om jag visste vad det skulle kosta att laga men jag var inte säker, ”… bortåt en tusenlapp kanske” svarade jag.

Hon blev helt bedrövad och lommade iväg med sån matpåse. Jag kunde inte släppa det där och när jag kom hem rotade jag fram min iPhone 8+, satte den på laddning och när jag åkte in till soppköket i onsdags så gav jag henne den. 

IMG_9180

Hon blev så himla, himla glad.

IMG_8524

Ibland önskar jag att jag vore rik som ett troll och kunde hjälpa alla som behöver hjälp. 

IMG_8785

Jag har skrivit om den här ledsna damen förut. Hon pratar jättedålig svenska men vi har förstått så mycket att hon har fruktansvärt ont … nånstans. 

IMG_9194

Jag lyckades göra henne en smula glad i förra veckan då jag tog med en liten termos hemifrån som hon fick fylld med kaffe. Det finns INGENTING i världen som är så givande som att göra någon glad. Absolut ingenting.

Finns det någon här inne som har känningar inom ”termosbranschen” förresten? Kom på i skrivandets stund att vi har flera som kommer med små, tomma, petflaskor, som Kaffe-Anna fyller med kaffe. 

IMG_9198

Det skulle vara så himla bra om vi kunde ge de som vill kaffe i termosar, alltså SMÅ, som inte tar så stor plats.

IMG_9193

Det här är för övrigt Juanitas ”sockerranson”! Många av våra äldre är riktiga sockergrisar!

Vi får också ofta frågor om vi har ryggsäckar. Inte superstora och inte ”Kånken”-varianten, utan normala. Har ni någon som bara ligger, eller känner ni något företag som kan tänkas skänka till oss, så hojta.

(Vi har stopp för intag av kläder just nu då vi har galet mycket på vårt lager.)

Skärmavbild 2019-12-14 kl. 21.20.07
19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00