ANNONS

… och så var påsken över

/

En lång och skön påsk är till ända och den slutade med snö. 

FDBEBFA3-14B9-4A0C-9933-670B4DC33DA2
Trodde inte mina ögon när jag tittade ut genom fönstret igår men, som vanligt är det väl karma: hängde undan vinterkläderna i söndags …

Min bästa kompis W har varit hos mig i ett par dagar men idag åker hon hem. I fredags fick hon ett extremt ryggskott och fick hämtas med ambulanshelikopter och tillbringa 1,5 dygn på sjukhus med tung morfinbehandling. Nu mår hon mycket bättre.

Igår satte jag henne i bilen och första anhalten blev till vårt externa förråd som vi har för VidDinSida. Jag tömde bilen på alla de kläder som blev kvar från soppis i söndags. Efter det åkte jag förbi vår lokala matbutik och inhandlade shitloads med apelsiner, päron och mandariner, sedan vidare till ett av våra sjukhus.

63931032931__0083521F-4ACA-487C-9A28-66482B1A2AD9
Efter många om och men hamnade jag rätt. Vår soppköks-chef Benke, är sedan 6,5 veckor inlagd på hjärtintensiven då hans hjärta har brakat ihop. Idag opereras han för en ny pump sen blir han kvar och ska vänta på ett nytt hjärta. Han messade härom dagen och frågade om jag kunde komma förbi med frukt. 
IMG_8109
Då Benke är en inbiten AIK:are (usch, fy och bläääk … heja Djurgården!) så skickade Kaffe-Anna med mig ett AIK-påskägg i söndags. Han fick ett vanligt, normalt och gott ägg också!
IMG_8110
En dryg timme från Stockholm ligger Uppsala. Av olika anledningar har jag det senaste året en stor anknytning dit, men det ska jag berätta om någon annan gång.

Utöver det så känner jag Lena och hennes sambo som äger ett stort bageri i Uppsala och för ett par år sedan öppnade dom även ett fik: Wilma. Lena är en gammal kompis till min Wilmer-Malin så det är så jag känner henne. 

IMG_8111
Jag har varit där flera gånger och senast upptäckte jag en kaka som nog är den godaste jag någonsin har ätit. En päronbiskvi.
IMG_8115
Jag köpte alla som fanns kvar, plus några lakritsbiskvier.
IMG_8116
Måste övertala Malin att ta in såna på Wilmer här hemma. Herreguuuu’ så goda dom är!
IMG_8112
Dom har även en avokadomacka to die for!

Sen åkte vi den timslånga vägen hem och gjorde det vi älskar allra mest: titta på någon av The Real Housewives-serierna. 

IMG_8120
… det här är ingen ovanlig syn när vi hänger. Titta på tv och sova. Titta lite mer på tv och sova lite till!

Talibanen väckte oss när middagen var klar. Hon messade när vi var på väg hem från Uppsala och jag höll på att smälla av när jag såg receptet.

Skärmavbild 2021-04-05 kl. 22.09.13
Hon är grym på matlagning och lade till burrata.
IMG_4026
Första gången jag ätit något med Vodka i receptet … Sjukt gott!

Ny vecka, lite kortare än vanligt. Den startar med att jag ska få bilen tvättad idag så jag gissar att det, med min vanliga tur, kommer regna lite senare idag … och nä, jag litar aldrig på väderappar!

32

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00