ANNONS

Kommer vi någonsin att ta tag i det här?

/

Den här informationen har spridits som en löpeld de senaste dagarna. Jag önskar att dessa människor blev dömda till vård i stället eftersom risken att de kommer då ut är minimal. Fängelsestraffen är ett jävla skämt. Jag har kopierat texten från en artikel men tagit bort hans namn.

X från Borlänge dömdes onsdags för över 200 våldtäkter och sexuella övergrepp på ett spädbarn. X som var i kontakt med ett pedofilnätverk våldtog barnet analt, vaginalt och oralt. Påhejad av andra pedofiler filmade han de brutala övergreppen och spred dem över internet.
Barnet var blott ett år gammalt när X började förgripa sig på henne. Han utnyttjande sin roll som barnvakt, och övergreppen pågick i nästan ett och halvt år. X har använt en grym råhet mot flickan och han avslutade nästan alla våldtäkterna med att hänsynslöst ejakulera över hennes lilla kropp.
 
När förhören sedan började försökte X lägga över ansvaret på andra pedofiler, men även på den lilla flickan. Han menade att hon bar ett ansvar – trots att hon inte kunde prata eller göra motstånd.
Tingsrättens dömde X för 49 grova våldtäkter, 153 grova sexuella övergrepp, grovt barnpornografibrott och en rad andra brott. Totalt handlade det om 244 sexualbrott. Bevisen var uppenbara och X dömdes till 12 års fängelse.
MEN! Han överklagade domen och igår kom hovrättens dom. Svea hovrätt väljer att nästan halvera straffet (!) för X. 12 års fängelse blev nu bara 7,5 år. Skadeståndet till flickan tyckte man också var för högt, även det nästan halverades.
X döms för exakt samma brott, men vid sidan av den enorma mängdrabatten så ville hovrätten nu även dela ut en större ungdomsrabatt. Man kommer dessutom ge X möjlighet att bli utsläppt efter 2/3 av straffet (villkorlig frigivning) och då X varit frihetsberövad sedan 14 maj 2020 kan han vara ute igen redan om drygt 4 år.
X dömdes till totalt 244 sexualbrott. Slår man ut det på hans förväntade fängelsetid kan man konstatera att han behöver sitta inne omkring en vecka per brott. I Sverige kan man alltså våldta ett spädbarn och få 7 dagars fängelse. Det är absurt!
X är 20 år gammal och kommer från Borlänge. Med sina 244 brott är han en av Sveriges största pedofiler.
Hur kommer det sig att våra politiker är helt världsfrånvända när det kommer till straffsatser och vilja till att ta i med hårdhandskarna när det gäller pedofiler och sexuella övergrepp? Hur kommer det sig att de organisationer som jobbar med det här, aldrig når fram till de ansvariga?
Ska det krävas att beslutsfattarna själva råkar ut för det här via barn, barnbarn, innan något händer? Hur kommer det sig att det är helt okej att minska straffet för ett brott värre än mord? För det är det, tycker jag. I alla fall när det pågått under lång tid. De konsekvenser övergrepp innebär både för offret och samhället är astronomiska.
Läs det här stycket en gång till:
Barnet var blott ett år gammalt när X började förgripa sig på henne. Han utnyttjande sin roll som barnvakt, och övergreppen pågick i nästan ett och halvt år. X har använt en grym råhet mot flickan och han avslutade nästan alla våldtäkterna med att hänsynslöst ejakulera över hennes lilla kropp.
Killen är ute om några få år igen och kommer med all säkerhet att fortsätta.
Jag skäms för vårt rättssystem.
36

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00