ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Helgens branschmässa – för dig som är intresserad av hudvård

/

Jag skrev tidigare om att jag deltog i årets Daisy Beauty Expo i lördags och hur den var arrangerad på ett corona-säkert sätt. (HÄR)

Tänkte bara gå igenom en del av det som presenterades då jag har många läsare som är lika intresserade av beauty som jag. Ni andra får scrolla!

Först ut var Nordic Beauty Import som har många varumärken i sin agentportfölj.

IMG_4202
Det australienska kaffebaserade märket frank body är i huvudsak mest kända för sina kroppspeelingar men presenterade nyheter inom hud- och kroppsprodukter.

Brightening Vitamin C Mask – HÄR
En C-vitamin mask som är särskilt framtagen för oss med pigmenteringar. Innehåller AHA och BHA syror som hjälper till att minska uppkomsten synliga tecken på åldrande.

Booty drops – kommer snart
En kroppsolja med stimulerande droppar som innehåller massor av koffein, guarana, extrakt från morot, grapeseed & jojobaoljor!

IMG_4207

Perky Sculpting Body Hydrator – kommer snart                     En annan nyhet var en bodylotion i en återanvändbar kaffemugg! Innehåller bl a sheasmör och koffein. Jag är ju ingen sucker för att smörja in mig på kroppen, men vet att många är det och det här är ju en rolig presentation för en lotion!

IMG_4204

Huxley HÄR

Det här är ett märke jag blivit tipsad om tidigare men som jag har glömt bort att testa. Det är ett så kallat K-beauty-märke från Sydkorea och jag blir förvånad över hur snyggt paketerat det är. Dessa produkter är i första hand för hud som utsätts för luftföroreningar och stress.

Märket är stort och en av anledningarna till att det är framgångsrikt är innehållet: bl a en unik fröolja som utvinns från kaktusfikon och som är en naturlig antioxidant.

Inom kort ska jag göra en utvärdering. Klart nyfiken!

IMG_4222
Vidare presenterades ett ”torrschampo” i en unik kompakt puderform från hårvårdsmärket StyleDry.
IMG_4219
Jag är duktigt svårflirtad så det här ska jag verkligen prova. HÄR hittar du det.
IMG_4190
En annan intressant nyhet för oss med frissigt hår: Ett hemmabehandlingskit från hårvårdsmärket OWOW
IMG_4226
Om man följer instruktionerna så ska det hålla under i flera månader. Behandlingen ska också vara en värdig konkurrent till samma behandling hos frisörsalonger, men till ett mycket lägre pris! Klart värt att testa! HÄR kommer det att finnas inom kort. 
IMG_4200

Treaclemoon är ett engelskt märke som koncentrerar sig i huvudsak på duschkrämer. 

IMG_4197
Honungsmjuka, veganska med många roliga dofter. Lite som en godisbutik! HÄR finns dom.
IMG_4216
Skärmavbild 2021-01-18 kl. 13.46.34
Det här känner säkert många igen men vad jag inte visste var att det här tyska märket, Invisibobble, tydligen var först på marknaden med dessa hårband som inte sliter på håret. Jag tycker att dom är skitfula om jag ska vara ärlig så när jag såg att det även finns med sidenöverdrag blev jag intresserad. Har testat en svensk varian tidigare, då endast själva sidendelen, men den halkar bara av.
IMG_4333
Jag kör ju mina hårpinnar, som är outstanding, men ibland kan det vara fint med en tofs. Jag har dock strängt förbud från min frisör att använda vanliga hårband, just eftersom det sliter sa*an på håret. HÄR hittar ni mina!
IMG_4301
Den här sitter som berget så den kan jag verkligen rekommendera! HÄR finns hela utbudet men just sidenvarianten är på ingång!
IMG_4229
Det här är en annan JÄTTEBRA grej som ni måste köpa så fort den kommer ut på marknaden! Visste ni att det går åt 10.000 liter vatten för att tillverka 1000 bomullsrondeller?! Dessa är ingen nyhet men har gått mig totalt förbi. Det finns 7 st i varje ask och  går att återanvända upp till 1000 gånger. Man blöter dom som vanligt och efteråt kan man antingen skölja ur dom eller tvätta dom i 60 grader. I botten på asken finns ett utrymme där man stoppar in de som är rena.
IMG_4248
Amerikanska Orgaid är ett för mig annat nytt märke. Glutenfritt och ekologiskt. Det finns många delade meningar om just ekologisk hudvård/smink. Många tror att det per automatik är så mycket bättre än syntetiskt framtagna ingredienser. Så är det i c k e. Det är inte helt ovanligt med allergiframkallande ämnen från växtriket. Det här är en separat diskussion som kräver ett eget inlägg, men jag blir alltid svettig när folk gastar ”100% ekologiskt är givetvis det som gäller!” Orgaid är hur som helst ett etablerat märke, framtagen av forskare. 
IMG_4236
… och när vi är inne på naturliga produkter: franska veganska ZAO är också nytt för mig. Förpackade i bambuhylsor/etuin och har ett refillsystem för att undvika köp av nya förpackningar. 
IMG_4237
Ska dock tillägga att jag blev förvånad över hur bra pigmentering skuggorna har! HÄR finns dom.
IMG_4238
Italienska märket Noha har jag inte heller stött på tidigare. Ett hårvårdsmärke som innehåller ekologiska växter och rena eteriska oljor. 
IMG_4240
Blev särskilt intresserad av den här. Jag avskyr mitt gråa hår varför jag letar land och rike runt efter en bra ”rooth concealer” som döljer utväxten. Denna ska jag beställa så fort den kommer ut på marknaden.
IMG_4255
Sen kom vi till ett av mässans mest intressanta märken: COSRX. Ett koreanskt märke som fokuserar på bra hudvård till bra priser. De har två produkter som sticker ut och som således blivit storsäljare:
Skärmavbild 2021-01-18 kl. 14.21.54
Snigelextrakt. Låter ju skitäckligt men är stort inom hudvård då det ger mycket näring och fukt. Har hört flera som säger att den ska vara galet bra. 
Skärmavbild 2021-01-18 kl. 14.24.37
… liksom den här för alla som har pormaskar. Mycket effektiv. HÄR hittar ni deras produkter.

För mig personligen handlar livet mycket om hårvård just nu och därför blev jag väldigt nyfiken när jag klev in i lokalen där ”i am by swedish haircare” höll till.

IMG_4260
Märket är framtaget av den svenske prisbelönte frisören Henrik Artdeson. Så kallade multiprodukter. Alltså, e t t schampo som passar alla hårtyper. Lät ju jäkligt suspekt. Till en början.

Marknaden för hårdvårdsprodukter är enorm och jag kan ibland bli lite trött på allt som finns. Hur vet man vad som är bra? Hur vet man vad som inte är bra? (Det jag vet med säkerhet är att det som säljs i matvarubutiken i n t e är jättebra. Återigen: det handlar om kvalitet på ingredienser.) Det går ju inte att prova allt som finns så för mig är rekommendationer från andra det som gäller för att jag ska testa något nytt. Här hemma är det två märken som alltid finns i badrumsskåpet: Ida Warg och Shu Uemura. 

IMG_4262
Från och med snart kommer ”i am” att vara det tredje. För det första är det en fröjd att stå och lyssna på någon som faktiskt vet vad han pratar om. Produkterna är framtagna ur ett hållbarhetsperspektiv både miljömässigt men också designmässigt då de är anpassade för reumatiker. Schampot heter inte schampo utan Henrik kallar det Rengöring. Jag reagerade lite först då jag aldrig skulle köpa ett schampo som det står ”rengöring” på eftersom jag kopplar det till att man ska ha det om man använder mousse, gelé, spray etc, vilket jag aldrig gör. Men, Henrik påminde mig om att även LUFTEN skitar ner håret!

”Rengöring” innehåller bl a extrakt av gröna ärtor och bomullsfröolja som ger både fyllighet och smidighet.

Vidare har han två olika balsam som du inte sköljer ur. Treatment Conditioner och Volume Conditioner. Låter också helt galet, men nu jag är inte den som är den så här ska testas! Innehåller bl a B5 som ger fukt och vård till hårbotten och hår. Extrakt ifrån bomullsfröolja och gröna ärtor, som ger smidighet och fyllighet utan att tynga ner. Sulfat- och parabenfri. 

IMG_4267 2
Den här oljan är ingen vanlig hårolja. Passar för frissigt och torrt hår och även till skägg. Man kan blanda några droppar med ”i am conditioner”. Innehåller Macadamiannöt och solrosfröolja. Fyller ut hårstråt och ger glans. Inga silikoner. Doftar LJUVLIGT!

HÄR hittar du alla produkter (finns även stylingprodukter).

IMG_4285
I den sista lokalen höll expots största överraskning till: det amerikanska hudvårdsmärket Sunday Riley. Det fick mig att hoppa jämfota och förtjänar därför ett alldeles eget inlägg lite längre fram!

Ja, det var ett axplock ur de nyheter som presenterades. Jag fick värsta energikicken av detta expo och är så sjukt tacksam och ödmjuk för att jag har förmånen att få gå varje år. Det här expot hade aldrig kunnat genomföras på ett corona-säkert sätt i år, om det inte vore för den minutiösa planering gänget på Daisy Beauty gjort och vi var ett 50-tal beautynördar som var saliga efteråt. (Nej, vi var inte där samtidigt … så klart!)

25

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00