ANNONS

När man lär sig av sina misstag

/

Det har ju inte undgått någon här inne att jag hade covid-19 förra våren. Sjuk som fan. Efter ett par månader började jag tappa håret. Kopplade först inte men efter ett läkarbesök fick jag bekräftat att det var på grund av corona. Att kroppen hamnade i nån sorts chock och då är det vanligt med håravfall. Jag mindes plötsligt att det stämmer eftersom jag tappar håret varje gång jag har varit sövd för operation.

Problemet nu var bara att jag tappade shitloads. Det tog liksom inte slut. Under sommaren messade jag min frisör och sa att jag tappat hälften av mitt hår. När jag kom till henne i september höll hon på att smälla av. ”Herregud, jag trodde att du överdrev!”

Icke. Nu hade jag råpanik. Har aldrig tidigare förstått h u r viktigt håret på skallen är. Jag har tunt, men väldigt mycket hår och alltid varit glad över det.

För första gången funderade jag starkt på hårförlängning. Alltså inte förlänga, bara ”förtjocka”. Ett par veckor senare gick jag till Frans-Linda, alltså inte min frisör, som är utbildad extensionstylist och hon satte in 50 stycken keratinlängder.

IMG_0962
Oj så nöjd jag var efteråt. Nu var allt som vanligt igen. Nån vecka senare skulle jag till min frisör och hon höll på att trilla baklänges. ”VAD HAR DU GJORT?” Ujuj så mycket skäll jag fick. ”Vet du hur mycket keratin sliter på håret, va va va?!”

Efter det har jag haft sån sjuk ångest. Plus att jag hela tiden varit superrädd för att keratinplupparna ska synas. Finns inget i min värld som ser så billigt ut när man ser att nån har satt in extensions. Månaderna har gått och nu i julas bestämde jag mig för att det skulle väck. Frans-Linda har varit sjukt upptagen och jag har noll tålamod varför jag rasslade in på nätet och googlade. Hittade nåt hårföretag som sålde en speciell tång och en vätska. Man sprutar innehållet på varje keratinplupp, tar en tång och trycker och klämmer på pluppen, tills den mjuknar. Sen väntar man en stund och så drar man sakta ur slingan. Man måste vara superförsiktig så att ens riktiga hår inte följer med.

Ähum. Sa jag att jag har noll tålamod? Har stått ett par dagar i badrummet och försökt få loss längderna.

IMG_4309
Det gick inte jättebra så igår när 29-åringen kom över tvingade jag henne att hjälpa mig. Vätskan man sprejar på innehåller bland annat alkohol så jag blev nästan packad av ångorna.
IMG_4313
Keratinvaxet ”omvandlas” till nån sorts seg vit gummiartad massa. Som segt klister.
IMG_4322
En yttepyttedel av alla 50 längder. 
IMG_4323
Två timmar senare så var rubbet borta. En hel del av mitt eget hår råkade följa med så jag är tillbaka på ruta noll igen … men sweet Lord vilken befrielse att skiten är väck!

Jag får helt enkelt se förjävlig ut i nåt år eller så men kommer aldrig mer gå i närheten av keratinextensions!

35

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00