ANNONS

När man inte trodde att man kunde ha fler raser i sig

/

För snart 6 år sedan hittade vi vår hund Nisse i en Blocket-annons. Vi letade efter seriösa uppfödare, som vi hört av vänner att de även kunde finnas på Blocket. Inte bara oseriösa blandrasuppfödare.

14CAE36D-C360-4866-8758-C17DB10DE0E7_4_5005_c
Men, när vi såg den här bilden så var det kört. Vi bilade i 4 timmar för att hämta honom och jag har tidigare berättat om hans … kanske inte så fina hem, där han föddes.

Vi betalade 6000 pickadoller, skrev på lite papper och efter 20 minuter satt vi i bilen på väg hem igen. ”Uppfödaren” berättade att Nisse har fyra raser i sig: Schipperke, Pomeranian, Papillon och … Cockerspaniel.

Vi hade exakt noll erfarenhet av hundar så det vara bara att googla när vi kom hem. Varje gång jag instagrammar om honom så hashtaggar jag alla hans raser. Inga konstigheter.

För nåt år sen eller så fick jag ett meddelande på Instagram. Det var en kvinna, Victoria, som frågade om vi möjligen hade köpt Nisse i X (samhället där han kom ifrån). Det visade sig att hon hade Nisses ena bror, Diesel.

Jag bad om ett foto eftersom, när vi köpte Nisse så var han sist i kullen av 7 valpar. Mest troligt var han väl fulast och därför ensam kvar!

Victoria skickar en bild och jag skrattar ihjäl mig. Varje gång jag har berättat att Nisse har Cockerspaniel i sig så garvar folk, men nu kunde jag verkligen se vem som hade mycket cocker i sig!

image2-e1558081188424
Att jämföra med hur Nisse ser ut idag.
AA6F25BE-AD35-4FBE-9813-E824B97B3A7A_1_105_c
Lika men ändå så olika.

För några dagar sen fick jag ett mail från Victoria igen. Hon har gjort en DNA-analys på Diesel och jag kan säga att det blev årets genuina chock.

Unknown
Men alltså. Fatta! Och det här med att ”uppfödaren” sa att Nisse har Schipperke i sig! Han har alltså mest German Spitz. Jag googlade fram lite bilder och har lagt dom i den ordning som ovan DNA-analys presenteras. 
IMG_3908
Notera sista raden: 12,5% Breed Group(s). Alltså MINST 7 olika raser i sig. Helt sjukt!

Nu förstår vi också varför Nisse är pälslös under sina ”armar”. Vi har alltid trott att han har ”skavt” bort det. 

posters-chinese-crested-dog-10-manader-gammal-staende
Han har alltså 12,5% Kinesisk Nakenhund i sig!

Läser jag på om dessa raser får jag en himla massa av Nisses beteende förklarat.

Hur som, många säger att det alltid blir problem med blandraser och Nisse borde ju uppenbarligen vara schizofren men bortsett från att han studsar upp på mindre än en sekund när det ringer på dörren, att han verkligen inte tycker om barn och att han är lite för vaktig … så är han hur frisk som helst.

Vi kanske har haft tur.

22

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00