ANNONS
Integritet på Tailsweep

Annie Lööf – hur tänker du?

/

Öppet brev till Annie Lööf

Det här med Frederick Federley och hans förhållande med en pedofil, som är dömd för 22 grova våldtäkter på barn, har knappast undgått någon och i synnerhet inte dig.

Jag har skrivit lite om det här tidigare och varit extremt noga med att inte utgå från skvallersidor etc utan inläggen har bottnat i verbala intervjuer med inblandade. Det ryktades dock ganska tidigt att Federley vetat om domen mot sin sambo betydligt längre än vad han först gjorde gällande. Det hette att han fått reda på det i samband med att Kriminalvården valt att gå ut och berätta för människor runt omkring den brottsdömde. Detta då bl a Federley har en 11-årig dotter.

När det här briserade i media så går du ut med ett ”förtroendet för Frederick är skadat” och ”han måste nu få sköta om sin hälsa”. Inte ett jävla ljud om de barn som blivit drabbade.

Tänker att jag ska bena ut mina tankar kring det här lite.

  1. Federley ska på INTET sätt lastas för att hans numer f d sambo dömts för grova våldtäkter av barn.
  2. Federley ska däremot lastas för att han inte läste domen (enligt egen utsago). Om man har ett tungt uppdrag för ett land, och därmed en viktig position i samhället, så är det ens förbannade skyldighet att läsa domen för det ens sambo blivit dömd och fängslad för. Hade Federley varit en vanlige svenne-banan, fine, då hade jag kunnat köpa hans ovilja till att läsa domen, om än hur märkligt det vore.
  3. Federleys uttalande ”hur länge ska man straffas?”, och syftade på sin f d sambo samt det i särklass lågbegåvade: ”han har ju avtjänat sitt straff” gör att jag på riktigt blir mörkrädd och tycker att herrn ska ta ett djupdyk i vad pedofili handlar om. En bankrånare kanske inte fortsätter att råna banker. En mördare fortsätter oftast inte att mörda, men en pedofil FORTSÄTTER. Det krävs inga större studieskulder för att veta det. I synnerhet inte när det finns ett psykiatriutlåtande (eller om det var från Kriminalvården psykologer … minns inte) om att det ansågs som mycket troligt att vederbörande skulle fortsätta efter sitt fängelsestraff.

Så kommer vi då till dig Annie Lööf. Jag förstår att det här är extremt jobbigt för dig eftersom ni varit vänner i många, många år men när du går ut och alltså inte säger ett skit om de drabbade barnen, som indirekt har med Federley att göra, utan endast ”Frederick måste få tid att ta hand om sin hälsa” och inte alls ett ljud om att han skulle få sparken, så gick många i taket. Bland annat den förre riksdagsledamoten Jan Emanuel. Läs n o g a vad han skriver. 

Eller ja, jag vet att du mest troligt läste det här …

I veckan satt jag i bilen och lyssnade som vanligt på P1. Då hade du precis blivit intervjuad och jag höll nästan på att glömma att stanna vid ett rött trafikljus när jag lyssnade på det du sa.

Bland annat bekräftade du att Federley hade vetat om det här länge och inte alls typ en kvart innan Kriminalvården hade sitt möte med honom och den fd sambon. Nu var du också extremt noga med att nu betona hur synd det var om de drabbade barnen. Det sa du femtioelva gånger. Krishantering.se kom lite sent där tror jag visst.

Eller förresten, det kom ingen alls för när reportern frågar dig om du anser att Federley kan komma tillbaka till politiken så svarar du exakt så här: ”… det är upp till Frederick Federley.”

Annie Lööf, inte nog med att du svek merparten av de som röstade på dig i det senaste valet och därmed även tappade min tidigare respekt för dig såsom partiledare … även fast jag inte röstade på dig … du menar alltså på full jävla allvar att du tycker att det är ”upp till Frederick Federley”?! Du måste ha fått hjärnsläpp för givetjävlavis skulle du ha sagt att han tyvärr inte har någon som helst framtid i Centerpartiet.

En människa som väljer att inte läsa en jävligt allvarlig dom och som tycker att vederbörande i och med sitt avtjänade straff hade sonat sina brott … och som väljer att bo kvar med honom i flera månader när han fått reda på det, innan bomben briserar och, nu kommer det värsta: som har en DOTTER på 11 år i samma hushåll … har förverkat sin rätt till politisk karriär för resten av sitt liv.

Ett par dagar senare, nu i veckan, kliver en annan centerpartist av sin position.

Han blev nämligen skitnödig när det kom fram att även han bor ihop med en dömd pedofil. En pedofil som är dömd för brott ÄVEN under tiden de levt ihop och ett av de grova sexuella övergreppen har skett i deras gemensamma hem. Den senaste domen ledde till 6 månaders fängelse. Det här vet med andra ord centerpartisten och ändå väljer han att fortsätta att leva med honom. Den här centerpartisten har haft en roll som kommunalfullmäktige. Alltså en tung position i samhället. Alltså har han lite mer ansvar som människa än vad andra har. Anser jag.

En annan centerpartist … kan i och för sig vara från vilket parti som helst, det är lika jävligt oavsett … dömdes i oktober för att ha blottat sig för bl a en 9-årig flicka.

Kära Annie Lööf. Såsom politiker, kvinna och i SYNNERHET förälder, borde du ta i med hårdhandskarna. Inte bara bland de egna i ditt parti utan rent allmänt. INGEN vill prata om pedofiler, sexövergrepp etc. INGEN fattar hur stort, vanligt och extremt allvarligt det här är. ALLA blundar. Det finns i stort sett inga resurser till de få organisationer som jobbar med detta. Det finns ytterst, YTTERST, få psykologer/terapeuter etc som kan något om pedofili, eller som ens vill jobba med dessa förövare. För, det finns faktiskt pedofiler som är medvetna om att det är fel att göra vad de gör och som v i l l ha hjälp.

Ni politiker har ett jätteansvar. Ni är de enda som kan göra åtminstone något för att minska problemet.

Du har två döttrar Annie. Jag undrar om du skulle prioritera om din agenda om någon av dom, eller båda två, blev våldtagna av en pedofil. Om de utnyttjades under flera år.

Jag är tämligen säker på att agendan skulle se betydligt annorlunda ut.

Synd bara att andras övergrepp inte är tillräckligt viktiga för att du och dina politikerkompisar ska ta tag i det här och tillsätta en utredningsgrupp för att se över straffpåföljder, vård etc.

Ni är tokblinda …. och döva hela jävla bunten.

Under tiden förstörs hundratals liv varje år. 

Med vänlig hälsning från en mamma som blivit dömd för grovt förtal då rättssystemet ansåg att jag förtalat min exmake när jag röjde för världen om vår gemensamma dotters berättelse om hur hon blivit våldtagen från fyra års ålder. Från en mamma som är så kallat normal och vid sina sinnens fulla bruk och inte nåt hysteriskt socialfall. Från en mamma som mycket väl skulle ha kunnat ingå i din vänkrets. Från en högst vanlig människa utan nån vidrig agenda.

44

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00