ANNONS

Det här med att kompromissa i ett äktenskap

/

Skärmavbild 2020-11-29 kl. 09.47.43
Det här är vårt vardagsrum och ja, tv:n ska sitta så där eftersom jag tycker att, när man har folk hemma så är det inte tv:n som ska vara i centrum utan då umgås man. När maken tittar på tv så sitter han i den ”rätta” soffan. Själv sitter jag i en fåtölj placerad i en hörna av rummet och som inte syns i bilden. Talibanen tittar sällan på tv i vardagsrummet och när 29-åringen är här så sitter hon med ryggen mot gaveln/fönstret och ser tv:n hur bra som helst.

Okej, då har vi rett ut det. Men titta gärna på sofforna. Vi flyttade hit i somras och vår dåvarande soffa passade inte så den sålde vi på Blocket. Dessa två köpte vi billigt av en kompis som sålde sitt hus här i hooden ungefär samtidigt. Vi bestämde tidigt att dessa skulle vara väldigt tillfälliga för att under hösten flyttas upp i vårt vardagsrum på övervåningen.

Så. Då var det alltså det här med att komma överens om vilka soffor vi skulle ha. Jag vägrade annan möblering än ovan vilket alltså skulle innebära inköp av två soffor. Maken och jag kommer ytterst sällan överens när det gäller inredning. Han vill ha tung tråkig inredning. Jag gillar ljust men då vi har hund plus äldsta dotterns hund så är det är med vitt helt omöjligt.

Jag fastnar tidigt för sofforna som finns hos Sweef. Nu gällde det bara att få med maken på samma tåg. Släpade med honom till deras showroom och efter många om och men så kom vi överens om vilken modell vi ville ha. Maken ville dock ha deras största soffa, vilket skulle uppta hela vardagsrummet. I synnerhet då vi skulle ha två stycken. ”Aldrig i livet!” sa jag.

I vårt förhållande handlar mycket om uttröttningsmetoden. Vi är lika envisa båda två men jag är kanske en smula mer envis. De vita sofforna är sjukt sköna att ligga i men går fan knappt att sitta i ordentligt. 

IMG_5546
När Johanna var här första gången så höll hon på att smälla av. ”Herregud, ni måste köpa nya soffor NU!”

IMG_5968
Hur som. Ni ser vår tv va? Stor som ett as. Jag återkommer till den.

Vi är nu framme i september och har fortfarande inte kommit överens om soffan men till slut säger jag: ”okej, om vi väljer den modell du vill ha, men en kortare, så går jag med på det … om JAG får välja färg!”

Han ger sig och jag väljer mörk mullvad. Ni ska få se sen när vi fått leveransen. Nu skulle jag bara få maken att få tummen ur röven och gå in och beställa dom. Då får han för sig att han vill ha en större tv. ”Vi ska ju ändå ha en tv i vardagsrummet där uppe och då kan vi lika gärna flytta den vi har dit, och köpa en ny till vardagsrummet!”

Suck. Jag visste nu att det här skulle bli en dragkamp deluxe. Maken har bara ett enda intresse, utöver sina excelfiler, och det är fotboll. Att köpa en större tv skulle innebära en helt ny nivå på feeling. Tydligen. Det tjafsas och bråkas och det hela landar i att vi beställer EN soffa och sen skulle vi avvakta till Black Friday för att köpa en ny tv. ”Sen köper vi den andra soffan i början av våren.” 

Jag frågar stillsamt: ”hur tänker du kring när vi har kompisar hemma, ska alla sitta i samma soffa då, eller?”

”Alltså, vi kan ju ändå inte ha bjuda hem folk under den här pandemin.”

Jaha. Okej. Jag orkade inte tjafsa emot och i söndags kom den nya tv:n.

IMG_2469
Men på riktigt, jag höll på att smälla av. 
IMG_2470
Maken var glad som en speleman. Det var inte jag.
IMG_2481
Och nu kan varenda granne kasta ut sina tv-apparater för det går JÄTTEbra att titta på vår från deras vardagsrum.

… och maken bjuder på popcorn.

47
137

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00