ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Smålandsgran

Ekologisk svensk julgran

/

Egentligt tycker jag inte om julen då jag har svårt att låta bli att tänka på alla som sitter ensamma, men framför allt på alla de barn som är utsatta för föräldrar som dricker sig fulla och på de kvinnor som blir misshandlade.

MEN. Om vi nu bortser från det och ändå tänker att julen är en smula fantastisk så finns det en enda bra sak med den här jäkla pandemin. Men bara en. Jag har aldrig haft en riktig gran. Detta då min mamma är superallergisk så för hundra år sedan satsade jag ett gäng tusenlappar på en plastgran, förvisso mycket naturtrogen.

Vår tradition har i alla år varit att min mamma och hennes man kommer hem till oss och hon lagar all julmat, eftersom hon är en jävel på matlagning. Dessvärre skulle hon inte överleva covid-19 och även fast vi har antikroppar så har hon valt att inte chansa.

Alltså kommer vi för första gången inte fira jul tillsammans … fysiskt. Det slog mig härom dagen att jag därmed faktiskt kan ha en riktig julgran!

Jag råkar känna Anna Benson, författare och konstnär. Hon är uppvuxen i Småland och hennes pappa äger shitloads med granskog. För några år sedan startade hon företaget ”Smålandsgran”. En svinbra idé: man köper en ekologiskt odlad gran och får den hemkörd … och lägger man till en peng så kommer dom och hämtar den också!

Gissa om jag messade henne tidigare i veckan. I första hand för att tigga en gran till VidDinSida-gården. Hon föreslog då att jag skulle erbjuda mina läsare en rabatt på hundra riksdaler om man använder sig av koden MONAS.

Men, innan ni beställer en gran till er själva (de levererar lite överallt runt om i Sverige) så behöver jag er hjälp. Vilken grantyp ska man ha?

Skärmavbild 2020-11-28 kl. 20.02.13
Ska man ha en kungsgran?
Skärmavbild 2020-11-28 kl. 20.00.11
… eller en silvergran?
Skärmavbild 2020-11-28 kl. 20.01.32
… eller en blågran?

Hjälp mig please! Det som är roligt också är att jag har högt i taket, för första gången någonsin, så jag tänker beställa en riktigt hög gran!

HÄR hittar ni hela utbudet och glöm inte att ange koden MONA!

34
50

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00