ANNONS

Kan vi prata Covid-19 och vaccin

/

Hörni. Jag undrar hur ni ställer er till det här med att vaccinera er mot Covid-19.

Jag blev ju asdålig av viruset tidigare i våras och med tanke på hur det gick för de dryga 400 personer som fick narkolepsi efter vaccinet mot svininfluensan, har jag varit extremt emot ett vaccin mot den här pandemin.

I normala fall tar det ju flera år innan man framställer ett fungerande vaccin och den tiden krävs för att upptäcka biverkningar etc.

Nu är ju jag skitgammal och jag gillar inte musik. Det betyder att jag lyssnar på P1 varje dag. I know. Döttrarna tycker att jag blivit en kärring men alltså, s o m jag lär mig om saker och ting!

I helgen lyssnade jag på just ett program om den här diskussionen, vaccinet mot svininfluensan kontra vaccinet mot Covid-19, som man nu försöker få fram. Där säger en av de intervjuade att hon kunde förstå rädslan med tanke på vad som hände de narkolepsidrabbade och vaccin som tas fram hyfsat snabbt. ”men då ska man ha i åtanke att alla företag i världen som tar fram vaccin, har ställt ALLT annat åt sidan och koncentrerar sig enbart på att få fram ett bra vaccin mot Covid-19. I normala fall tar sånt här lång tid men nu kommer det alltså att gå avsevärt fortare tack vare koncentrationen”. 

Det fick mig att möjligen ändra åsikt. Lite. Frågan är bara hur lång tid det krävs för att upptäcka eventuella biverkningar.

Hur tänker ni kring det här? Kommer ni att vaccinera er?

77
62

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00