ANNONS

Ni som har provat

/

IMG_0094
Härom dagen var jag hos Frans-Linda på Chic Clinic för nya fransar. 
IMG_0088
Kolla hur mitt hår matchar den grå bakgrunden. Morr. Håller på med en grej till vår youtubekanal så jag har inte kunnat färga håret … förrän i går. Hatar grått hår.

Hur som. Ni vet ju att jag var ganska sjuk i Covid-19 och med det följde lite ”bivekrningar”: jag har tappat över hälften av mitt hår. Folk tror att jag överdriver, tills de som inte sett mig på länge, träffar mig. Det här är ett problem. Jätteproblem. Äter kosttillskott och håravfallet h a r minskat, men fortsätter ändå tillräckligt mycket för att jag inte ska sluta att oroa mig.

Det här pratar jag med alla om. Så även med Linda. Jag vet att hon har hårförlängning och just den businessen har jag undvikit för egen del. Hör av allt och alla att man blir beroende och jag har ju alltid haft tjockt långt hår, så det har inte varit något för mig. Plus att jag tycker en del människor ser … ähum … förjävliga ut när man ser ”fästena” på löshåret.

Jag ligger där och beklagar mig samtidigt som jag frågar henne vad hon har för typ av förlängning eftersom det inte syns på henne. Jag är ju inte alls ute efter just förlängning utan i så fall självklart en ”förtjockning”. Hon berättar och ju mer hon pratar ju mer sugen blir jag. Jag skulle precis fråga henne var hon tycker att man ska gå nånstans när hon berättar att h o n är en utbildad hair extension-stylist! Alltså, jag har gått hos henne i fyra år för fransförlängning men aldrig haft en aning. Dessutom så är hon billigare än de flesta andra. Bingo!

IMG_0101
Så, gissa vem som ska till henne i morgon för en konsultation där hon kommer kolla exakt vilken nyans jag behöver?! Hon använder sig av keratin och jag hör på kompisar att alla har olika åsikter om vilken metod som är bäst, men eftersom jag under dessa år aldrig sett att hennes förlängning ser ”trashig” ut så tänker jag prova det. Och givetvis fortsätta att äta mina kosttillskott i hopp om att mitt tjocka hår kommer tillbaka.
IMG_0126
Igår filmade jag med Bigge hela dagen.
IMG_0109
Vi började med att hon bytte frisyr och färg hos Oldenstedt & Co.
IMG_0113
Maria, som äger salongen och som är Bigges kompis sedan många år, kom först lite senare så vi intervjuade henne i egenskap av att ha levt ihop med en psykopat under en lång tid i sitt liv. 
IMG_0124
Det är ett av våra kommande avsnitt: hur man känner igen en psykopat och hur man bär sig åt för att ta sig bort från en sån. 
IMG_0110
Kolla in den här skapelsen.
IMG_0111
Vet inte om det är Maria själv som har gjort den men den är virkad av riktigt hår!
IMG_0132
Några timmar senare var det dags för mig själv att få håret fixat av Jouli på Salong Bond.
IMG_0139
Nu är inte jag lika modig som Bigge utan vill bara bli av med mitt gråa hår! 
IMG_0140
Jag har inte varit hos Jouli på Bond på ett halvår och har kanske … host host … råkat färga håret själv flera gånger. Hon blir tokig på mig när jag gör det så nu har jag lovat på heder och samvete att inte göra det något mer.
IMG_0143
Vi har dessutom en plan: jag vill bli ljusare i håret och när vi fått bort all mörk färg så ska det färgas ljusare samt läggas i ännu ljusare slingor.
IMG_0145
På så sätt kommer min gråa utväxt inte att vara lika tydlig framöver. Det här kommer dock ta flera månader så det är bara att vänta. 
IMG_0150
Nu lade hon bara i en ljusare brunt i utväxten och jag fick lova att sluta med hårsnoddar eftersom det sliter på håret och gör det frissigt då det bryts av. Har slarvat som fasen med det men ska gå tillbaka till att använda mina hårpinnar.

…. och testa extensions för att ”tjocka” till det!

17
63

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00