ANNONS

Om hemlösa och glädje

/

IMG_9822
I veckan var det invigning av Sveriges första fritidsgård för hemlösa pensionärer, ”Gården”.
IMG_9817
Egentligen är det förjefligt att det ens ska behöva finnas men när inte politikerna och kommunansvariga vill öppna sina ögon, så får vi i övriga samhället ta tag i saken. 
IMG_9813
Vi har fortsatt soppkök onsdagar och söndagar och Gården har öppet 12-23.30. Eller ja, just nu kör vi inte fullt ut på kvällarna utan vi smyger igång det. 
IMG_9826
Det här projektet hade aldrig gått om det inte vore för tusentals privatpersoners hjälp med att swisha/bli månadsgivare samt de företag som hjälpt till fysiskt eller ekonomiskt.
IMG_9841
På invigning kom bl a fotbollsspelaren Glenn Hysén och hans fru. Lite senare på kvällen ville de följa med till soppköket och inga blev gladare än vi eftersom många av våra äldre är fotbollsfantaster.
IMG_9852
Båda två blev påtagligt berörda och Camilla utbrast ”men, man kan ju inte s e på flera av dom att dom är hemlösa!”

… och det är just det. Många av våra äldre ser ut som vilken människa på ICA som helst.

IMG_9847
Eller som en vanlig mormor/morfar. Ett par stycken av våra äldre har en bostad men absolut inga pengar över till mat. Givetvis är dom också välkomna. 
IMG_9842
IMG_9835 2
Piff & Puff …. Matte & Mulle, är våra vakter. Ibland dyker det upp inte så jättesnälla människor som vill bråka och då är det bra att dessa killar finns. 
IMG_9851
Benke, en av våra soppköksansvariga. Ett hjärta av finaste guld. 
IMG_9855
Jag och Matte. Han är sambo med Hudvårds-Lena, som jag brukar skriva om här inne. 
IMG_9844
Det kom förbi ett par som ville ge en av våra äldre lite pengar. Han blev så himla glad att han satte sig på knä och böjde huvudet av tacksamhet. 
IMG_5247
Det här är världens finaste gäng, dock fattas det ett par ansikten. Vi har sjukt kul tillsammans och det är en fantastisk sammanhållning. 
IMG_9808
VidDinSida och Optiker utan gränser är nog bland det mest givande jag varit med om. Sådan obeskrivlig ynnest att få vara med och uppleva dessa organisationer.

5
104

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00