ANNONS

Det här med att övningsköra med sina barn

/

IMG_7663 2
Talibanen fyllde förvisso 17 år i veckan men har tjatat om att vi ska börja övningsköra sedan hon gick i blöjor. Med tanken på hennes … ähum … humör har jag varit tveksam. Om inte för att det kan brinna i min egen peruk ibland och mixen av det kan bli halvjobbig. Dock vet jag att jag är en bra ”lärare” så egentligen har jag inte varit så orolig.
IMG_7662
Sen har jag turen att madame tog moppekörkort för ett par år sedan och kör frekvent, varför hon är riktigt bra på att köra. Hon kör till och med i Stockholms värsta rondell, som råkar ligga här i Bromma.

Men. Härom dagen ”tvingade” jag henne att fickparkera för första gången. Mitt inne i stan. Damens stora problem är att allt hon gör måste vara perfekt och jag har i hela hennes liv förklarat att ingenting måste vara perfekt. Alls. Dessutom råkade det här vara en vänster-fickparkering, vilket jag själv … så här 30 år in på mitt eget körkort … tycker är halvjobbigt. Men, nu råkade det bli så då det är ont om parkeringar i huvudstaden.

Hur som. Hon kämpar, kör ut och in. Ruttnar på att jag om och om igen ber henne att gå ut och titta hur det ser ut bara för att hon ska få en känsla av hur mycket man egentligen har kvar, trots att det börjar pipa i backsensorn. Vid typ sjätte försöket säger jag att det förvisso inte är en perfekt parkering, men att det duger fullt ut. Hon kliver ut, tittar och blir sjuk förbannad. På sig själv. Jag försöker få henne att coola ned sig några grader med sina krav. ”Alltså, det är FÖRSTA gången du fickparkerar,  dessutom är det trångt, och det här kommer vi göra hundra gånger till så du måste verkligen chilla lite med kraven på dig själv.”

IMG_7844
Hennes svar på det var en ryggtavla fyra meter framför mig. Här är hon så sjukt arg på sig själv och går så hårt att asfalten nästan spricker.

Kan ju säga att hade den här parkeringen varit i uppförsbacke med en manuell växellåda så hade hon köpt ett livslångt åkkort för den kommunala trafiken .😂

Har ni övningskört med era barn och hur har era erfarenheter varit i så fall? Maken ska ju också köra med båda tjejerna, och det ska bli intressant. Åtminstone med talibanen då dom är lite föööör lika varandra.

26
68

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00