ANNONS

När en liten taliban fyller 17 år

/

Jag startade den här bloggen när talibanen var 3 år. Idag fyller hon 17.

IMG_7879
Varför det blev just ”talibanen” här i bloggen berodde på att vi inte ville att hon skulle namnges i början och det i kombination med att hon var en riktig satunge gjorde att det bara blev ”talibanen”. Vi valde också att inte visa hennes ansikte. Efter nåt år eller två började jag använda hennes namn, men mina läsare blev förvirrade så jag återgick till talibanen och här är vi nu, 100 år senare. Dock fortsatte jag maskeringen av hennes ansikte. 
IMG_0483
Den här damen har alltid varit väldigt bestämd av sig. Ni som läst mig länge vet att jag gillar ordning och reda. Är kanske lite väl tjatig om sånt, men när det har kommit till båda mina döttrars klädval, har jag aldrig någonsin lagt mig i. Har dom velat gå till dagis i prinsesskläder, så varför inte. Eller gå på bio med rutiga strumpbyxor, ballerinakjol och skinnjacka, why not?! Maken har satt i halsen måååånga gånger genom åren när dessa damer kommit ut från sina rum och varit färdigklädda. ”Herregud, ska hon se ut så där?!”
IMG_7881
Talibanen är väldigt kreativ. Intelligent som få andra och otroligt snabbtänkt. Men också med ett jääääkla humör. Hon är som sagt en mycket bestämd människa och allt jag har skrivit om henne de senaste 5-7 åren, har hon givit sitt godkännande till. Ibland har hon velat att jag ska lyfta specifika saker, vilket givetvis har landat fel hos en del troll. Talibanen har alltid varit öppen med sina ”tillkortakommanden” och annat. Älskar henne för det då det har hjälpt många andra. 
IMG_7880
Vi har rest ensamma en hel del och haft riktigt kul. På en av dessa resor upptäckte jag av en slump att hon tror på Gud. Idag är hon aktiv inom kyrkan och är bl ledare. Jag är inte troende på något vis, men respekterar hennes val fullt ut.
IMG_7882
Hon har tävlingsdansat i många år men vid årsskiftet slutade hon och har under våren jobbat som assisterande danslärare. Nu efter sommaren börjar hon som danslärare med tre egna klasser på Kindahls Dansskola. I normala fall brukar man vara assistent under ett par år innan man får en egen klass men Malin, som äger skolan, såg tidigt potentialen i henne (mycket tack vare kyrkan och den värdegrund den har givit henne) och ger henne nu möjligheten att utveckla sig ännu mer. Sjukt glad mamma för det!
IMG_7883
(Älskar första bilden ovan, man får ju inte ta i dessa ungdomar alltför mycket!😂)

Talibanen är galet duktig på att laga mat och är så gott som en straight A-student. Vi har aldrig haft några krav på henne med mer än att hon måste göra sitt bästa utifrån sina förutsättningar. Om det hade renderat i ”Godkänt” när det kommer till betyg, så skulle det har varit gott nog. Nu har vi haft ”turen” att hon tycker om att lära sig varför hon alltid haft toppbetyg och siktar på att köra en juristutbildning innan hon bestämmer sig för vad hon vill göra här i livet. ”Det är en bra grund för alla yrken.”

IMG_0979
Idag fyller hon 17 år och är en fantastisk dotter och lillasyster. Vi bråkar som attan mellan varven då hon, liksom alla andra tonåringar, har en teflonhjärna när det kommer till att göra saker här hemma. Ibland får man sätta på sig hockeyhjälmen när man kliver ut från sovrummet då hormonerna står som spön i backen här i huset. Lyckligtvis har jag ju en 29-åring så jag vet att jag är vid vägs ände när det kommer till den biten! Jag är så otroligt stolt över henne och trodde aldrig att man kunde älska två barn lika mycket innan jag fick henne!

Idag är det hennes dag hela dagen. Grattis Jennifer, I love you to death!❤️

33
240

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00