ANNONS

När ens äldsta fyller 29 år

/

Klockan var 07.12 1991 när min första, och därmed äldsta dotter föddes. Jag minns att det var värmerekord den sommaren och jag höll på att dö svett- och svullendöden innan hon valde att titta ut.

Sjukhusvistelsen var för jävlig. Jag var femte patienten i en fyrmanna-sal och trots att det var besöksförbud så ramlade det in släktingar hela dagarna från halva världen, till de andra mammorna. Högljudda som attan. Jag var helt förvirrad. Noll erfarenhet av barn och med en nyfödd dotter som skrek konstant. Ingen hade tid att hjälpa mig utan jag fick en pärmjävel med information.

När vi skrevs ut tre vakna dygn senare visade det sig att dom ”råkat” glömma att tala om att de ”råkat” bryta hennes ena nyckelben vid födseln, ”men det läker inom några veckor”. No jävla wonder att hon skrek så fort jag petade på henne. 

IMG_3232
Åren gick och hade jag vetat vad jag vet nu så hade allt sett mycket annorlunda ut. En dotter som alltid är duktig i allt hon gör.

Hon har stora krav på sig själv, men aldrig från omgivningen. Omtyckt. Smart. Driven. Social … men samtidigt väldigt introvert. Det hade ju sin vidriga förklaring och det har tagit många års hårt arbete att få ett fungerande liv efter det. Detta trots att vi har en jobbig höst framför oss.

Jag är, trots att jag aldrig såg något jag borde ha sett, en väldigt lyckligt lottad mamma. Jag har en idag 29-årig dotter som jag umgås med i stort sett varje dag. Vi är supertajta och jag är så galet tacksam för att hon vill spendera tid med mig. 

IMG_3122
Det här är det finaste fotot jag har på oss två och trots att hon avskyr att vara med på bild här i bloggen (hatar över huvud taget bilder på sig själv) så tror jag att jag är förlåten denna dag.

För, just precis idag, här i Spanien, är hon riktigt, riktigt lycklig. Jag fixade en överraskning igår, trots att hon innerligt avskyr överraskningar. Jag visste dock att det här skulle blir bra. Och det blev det.

Idag är det hennes dag. 29 år.

… och jag älskar henne härifrån till evigheten.❤️

42
290

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00