ANNONS

En fin avslutning på en fantastisk helg

/

Vädret här i Stockholm är fantastisk och hela helgen har bestått i umgänge med vänner och familj. Igår kväll var det dags för soppkök igen och jag blir alltid extra glad när jaag ska in dit. Vår Gård är i princip klar, nu ska den bara möbleras … och sen inviger vi den. Det kommer bli otroligt bra. 

IMG_6088
Volontär-Kjelle.
IMG_6076
Benke … Vi förbereder påsar med mat, smörgåsar, dricka, bullar, frgodis som vi sedan delar ut till var och en.
IMG_6072
Före pandemin serverade vi alla framme vid borden, men det funkar ju inte längre. 
IMG_6079
Bäste Preem i Bredäng står för nybakade bullar … vecka ut och vecka in. 
IMG_6073
Jag förberedde vätskeersättning som jag sen ”tvingade” i våra äldre.
IMG_6074
Trots deras livssituation så är humor en viktig del när vi pratar med dom.
IMG_6087
Med skratt kommer man väldigt långt även i elände och jag älskar att skoja med alla. 
IMG_6105
…  sen är det ju inte så svårt att bli glad när man är i närheten av den här tokan, Glad-Stina. Love her to death. Hon är en gammal läsare här inne och är den som fick in mig i organisationen. Galet tacksam för det. 
IMG_6109
Jeanette var som vanligt på plats men jag fick inte fota henne. Hon hade en ”bad hair day” … men snygga tånaglar i alla fall!
IMG_6098
Igår var det många som kom och flera av dom har jag inte sett tidigare. En del organisationer har stängt just nu varför vi har extra många som dyker upp. I normala fall är vi ganska hårda med att man måste vara pensionär men har vi mat över så delar vi givetvis ut till alla som vill ha. 
IMG_6122
Snygg min va?! Jeanette livesänder alltid på Facebook och det var flera som frågade om min GALET sköna linneklänning. Den har jag köpt HÄR. 
IMG_6096

IMG_6110
Det här är Inger. Hon är fantastisk. Tillhör några av våra få äldre som inte är hemlös, men som däremot har nästintill noll i pension, varför hon inte har råd med mat. Inger är ALLTID glad och oerhört ödmjuk. Hon fyller 75 år nästa gång och är alltid piffig! Hon sprider alltid glädje när hon kommer och är väldigt omtyckt.
IMG_6113
Lasse, som var i så dåligt skick förra gången vi sågs, mådde mycket bättre nu. Jag gav honom ett rör med vätskeersättning när vi stängde för kvällen.Jag vaknade strax efter kl 3 i natt av världens jäkla åskväder och ett sinnessjukt ösregn. Först låg jag kvar och njöt, tills det slog mig att markisen var helt utdragen samt att jag hade femtioelva fönster öppna. Alltså var det bara att springa runt i hela huset och stänga och sen dra in markisen fort som fasen innan den pajade ihop av vattentyngden.
IMG_6134
När jag stod där i regnet på altanen tänkte jag på våra äldre som sover utomhus. Natt efter natt. Året om. Det är förjävligt att det ska behöva se ut så här i vårt land. Tack alla ni som hjälper oss med swish och som är månadsgivare. Det gör att vi nu kan hålla gården öppen åtminstone 11,5 timmar 6 dagar i veckan (söndagar kör vi soppis utomhus). Om ni har möjlighet att hjälpa oss en smula, please swisha:
Skärmavbild 2019-12-14 kl. 21.20.07
… eller ännu bättre: bli månadsgivare. Utan en massa krångliga regler om uppsägning etc. HÄR hittar du info.

16
67

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00